Home RETETERetete de mancareciorba si supa Supă de legume cu fidea

Supă de legume cu fidea

autor Elena Yvette
370 vizualizari

Supa de legume cu fidea este o rețetă ușoară și foarte gustoasă, ce are la bază ingrediente aflate la îndemâna oricui.

2

Supa de legume cu fidea este simplu de preparat și este gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru supă de legume cu fidea:

  • un dovlecel zucchini
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivit de mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • 2 cartofi
  • 150 g fidea
  • 4 linguri de ulei
  • 2.5 l apă
  • piper
  • sare
  • optional: ½ de legătură de mărar

Mod de preparare pentru supă de legume cu fidea:

  • Tăiați cartofii, dovlecelul zucchini și morcovii.
  • Puneți apa într-o oală, adăugați cepele și păstârnacul (întregi), apoi morcovii; adăugați uleiul și puțină sare și lăsați la fiert la foc mediu.
  • După ce s-au înmuiat puțin legumele, scoateți cepele și păstârnacul.
  • Adăugați cartofii și dovlecelul zucchini, și mai lăsați oala pe foc încă un sfert de oră, iar în ultimele minute de fierbere, adăugați fideaua.
  • Înainte de a opri focul, presărați sare și piper după gust…
  • Dacă folosiți mărar, îl tocați mărunt și îl presărați în supa fierbinte, după care acoperiți oala cu un capac.

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies