Taginele de pui in stil nord-african reprezinta o masa aromata si savuroasa.
Taginele de pui in stil nord-african vor fi delicioase daca vei adauga ghimbir in reteta.
Ingrediente pentru tagine de pui in stil nord-african:
- 2 piepturi de pui
- 4 pulpe de de pui fara os, dar cu piele
- 500 ml supa de pui
- 375 grame de dovlecei
- 200 grame cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 betisoare de scortisoara
- seminte de chimion
- ghimbir
- seminte de coriandru
- sofran
- fulgi de chili
- miere de albine
- coriandru tocat
Mod de preparare pentru tagine de pui in stil nord-african:
- Taginele de pui in stil nord-african se prepara usor si reprezinta o mancare delicioasa, ideala tuturor ocaziilor , așa cum rezultă din informațiile prezentate de theguardian.com. Fiecare piept de pui se va taia in jumatate si se va asezona, dupa care se va incalzi si se va rumeni pe ambele parti.
- Dupa ce se termina de rumenit piepturile de pui, se vor pune cepele mici in vas si se vor praji pana capata o nuanta aurie, dupa care se vor adauga usturoiul si ghimbirul care se vor praji pret de 30 de secunde, dupa care se vor adauga mirodeniile si se vor lasa inca un minute.
- Dupa aceasta, se vor pune in vas dovleceii si mirodeniile, iar peste ele carnea de pui.
- Peste acestea se vor pune supa de pui si se va stropi totul cu miere…
- Dupa ce se va fierbe continutul la foc mic, se va transfera totul la cuptor timp de 40 de minute.
Pofta buna!
Citește și: Pui cu sunca crocanta