Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta culinara care se prepara repede si usor, cu ingrediente la indemana, rezultatul fiind unul savuros.
Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta care se poate prepara cu orice ocazie.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru trei portii.Ingrediente pentru taitei:
- 170 g de taitei Soba
- 1 cana de castraveti feliati subtire
- 1 cana de ardei rosu feliat subtire
- ½ cana de varza rosie feliata subtire
- ½ cana de pastai de mazare taiate pe jumatate, pe diagonala
- 1 cana de morcovi rasi
- 1 cana de fasole edamame fiarta
- 1/3 cana de coriandru verde
- 2 linguri de seminte de susan prajite
- piper negru proaspat macinat, dupa gust
Ingrediente pentru dressing:
- 1 lingurita de ulei de susan
- 2 lingurite de sos de soia
- 2 lingurite de otet de orez
- 1 lingurita de suc de lime
- coaja rasa de la un lime
- ¼ cama de suc de portocale
- 1 catel de usturoi pisat
- ½ lingura de zahar
- 3 lingurite de ulei din samburi de struguri sau ulei de masline
- 1+ ½ lingura de sos Sriracha (sau dupa gust)
Mod de preparare pentru taitei cu dressing de susan in stil japonez:
- Fierbeti taiteii conform instructiunilor de pe ambajal, apoi scurgeti apa si ii transferati intr-un vas cu apa rece; scurgeti din nou apa si ii asezati pe un prosop de bucatarie, sa se usuce usor.
- Intr-un bol mare, amestecati taiteii impreuna cu morcovii, fasolea edamame, ardeiul rosu, castravetii, mazarea si varza rosie, dupa care lasati bolul deoparte.
- Intr-un bol mediu amestecati ingredientele pentru dressing, cu exceptia uleiului de susan si a celui din samburi de struguri.Amestecati bine, apoi adaugati treptat uleiul de susan si amestecati din nou, adaugati uleiul din samburi de struguri si mai amestecati bine inca o data…
- Turnati dressing-ul in bolul cu taitei, presarati coriandru, adaugati semintele de susan si, optional, piper negru, apoi amestecati din nou.
Pofta buna!
Citește și: Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie