Home Taitei cu dressing de susan in stil japonez

Taitei cu dressing de susan in stil japonez

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/12/Taitei-cu-dressing-de-susan-in-stil-japonez.jpg

Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta culinara care se prepara repede si usor, cu ingrediente la indemana, rezultatul fiind unul savuros.

Taitei-cu-dressing-de-susan-in-stil-japonez in Paste

Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta care se poate prepara cu orice ocazie.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru trei portii.Ingrediente pentru taitei:

  • 170 g de taitei Soba
  • 1 cana de castraveti feliati subtire
  • 1 cana de ardei rosu feliat subtire
  • ½ cana de varza rosie feliata subtire
  • ½ cana de pastai de mazare taiate pe jumatate, pe diagonala
  • 1 cana de morcovi rasi
  • 1 cana de fasole edamame fiarta
  • 1/3 cana de coriandru verde
  • 2 linguri de seminte de susan prajite
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 2 lingurite de otet de orez
  • 1 lingurita de suc de lime
  • coaja rasa de la un lime
  • ¼ cama de suc de portocale
  • 1 catel de usturoi pisat
  • ½ lingura de zahar
  • 3 lingurite de ulei din samburi de struguri sau ulei de masline
  • 1+ ½ lingura de sos Sriracha (sau dupa gust)

Mod de preparare pentru taitei cu dressing de susan in stil japonez:

  • Fierbeti taiteii conform instructiunilor de pe ambajal, apoi scurgeti apa si ii transferati intr-un vas cu apa rece; scurgeti din nou apa si ii asezati pe un prosop de bucatarie, sa se usuce usor.
  • Intr-un bol mare, amestecati taiteii impreuna cu morcovii, fasolea edamame, ardeiul rosu, castravetii, mazarea si varza rosie, dupa care lasati bolul deoparte.
  • Intr-un bol mediu amestecati ingredientele pentru dressing, cu exceptia uleiului de susan si a celui din samburi de struguri.Amestecati bine, apoi adaugati treptat uleiul de susan si amestecati din nou, adaugati uleiul din samburi de struguri si mai amestecati bine inca o data…
  • Turnati dressing-ul in bolul cu taitei, presarati coriandru, adaugati semintele de susan si, optional, piper negru,  apoi amestecati din nou.

Pofta buna!

Citește și: Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate