Taitei cu dressing de susan in stil japonez

Taitei cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta culinara care se prepara repede si usor, cu ingrediente la indemana, rezultatul fiind unul savuros.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/12/Taitei-cu-dressing-de-susan-in-stil-japonez.jpg

Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta culinara care se prepara repede si usor, cu ingrediente la indemana, rezultatul fiind unul savuros.

Taitei-cu-dressing-de-susan-in-stil-japonez in Paste

Taiteii cu dressing de susan in stil japonez reprezinta o reteta care se poate prepara cu orice ocazie.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru trei portii.Ingrediente pentru taitei:

  • 170 g de taitei Soba
  • 1 cana de castraveti feliati subtire
  • 1 cana de ardei rosu feliat subtire
  • ½://yve.ro/articole-sanatate/medicina-preventiva/fasolea-scade-colesterolul/” title=”fasole” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”11678″>fasole edamame fiarta
  • 1/3 cana de coriandru verde
  • 2 linguri de seminte de susan prajite
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 2 lingurite de otet de orez
  • 1 lingurita de suc de lime
  • coaja rasa de la un lime
  • ¼ cama de suc de portocale
  • 1 catel de usturoi pisat
  • ½ lingura de zahar
  • 3 lingurite de ulei din samburi de struguri sau ulei de masline
  • 1+ ½ lingura de sos Sriracha (sau dupa gust)

Mod de preparare pentru taitei cu dressing de susan in stil japonez:

  • Fierbeti taiteii conform instructiunilor de pe ambajal, apoi scurgeti apa si ii transferati intr-un vas cu apa rece; scurgeti din nou apa si ii asezati pe un prosop de bucatarie, sa se usuce usor.
  • Intr-un bol mare, amestecati taiteii impreuna cu morcovii, fasolea edamame, ardeiul rosu, castravetii, mazarea si varza rosie, dupa care lasati bolul deoparte.
  • Intr-un bol mediu amestecati ingredientele pentru dressing, cu exceptia uleiului de susan si a celui din samburi de struguri.Amestecati bine, apoi adaugati treptat uleiul de susan si amestecati din nou, adaugati uleiul din samburi de struguri si mai amestecati bine inca o data…
  • Turnati dressing-ul in bolul cu taitei, presarati coriandru, adaugati semintele de susan si, optional, piper negru,  apoi amestecati din nou.

Pofta buna!

Citește și: Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *