Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez reprezintă o mâncare delicioasă, picantă, care este gata în circa 30 de minute.
Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez sunt destinați persoanelor care preferă mâncărurile picante. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez:
- 340 g de tăiței asiatici, de exemplu tăiței din orez
- 2 căni piept de pui fiert, tăiat în bucăți mărunte
- 170 g ciuperci, curățate și feliate
- 1 ardei roșu gras, feliat
- 4 cepe verzi, tocate
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- ¼://yve.ro/stiri-mondene/cele-mai-sanatoase-sortimente-de-sare/” title=”sare” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”3142″>sare
- piper
Pentru sosul picant:
- 1 cană de supă de pui
- ½:
- Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
- Încingeți uleiul de susan într-o tigaie mare, la temperatură medie spre ridicată. Adăugați ciupercile feliate și prăjiți-le pentru circa cinci minute, sau până când încep să capete o nuanță maronie, agitand tigaia din când în când.
- După aceea, adăugați feliile de ardei, usturoiul zdrobit și căliți-le în tigaie pentru aproximativ trei minute, până când ardeii încep să se înmoaie.
- Între timp, preparați sosul picant: amestecați într-un bol potrivit de mare supa de pui, sosul de soia, zahărul brun, sosul Sriracha, pasta de ardei iute și ghimbirul ras; după aceea, dați bolul deoparte.
- Adăugați bucățelele de pui în tigaie și amestecați-le ușor, apoi turnați sosul picant și agitați tigaia după cum afirmă sursa gousto.co.uk. Lăsați tigaia pe foc pentru încă două minute, până când sosul începe să clocotească. Gustați și presărați sare și piper după preferință.
- Adăugați în tigaie tăițeii fierți și amestecați ușor totul. Tăițeii vor absorbi surplusul de sos picant…
- Garnisiți cu ceapă verde tocată și alune mărunțite (nesărate).
Poftă bună!
Citește și: Risotto cu ciuperci si bacon
Niciun comentariu încă