Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Tăiței-cu-pui-ciuperci-și-legume-în-stil-thailandez.jpg

Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez reprezintă o mâncare delicioasă, picantă, care este gata în circa 30 de minute.

Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez

Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez sunt destinați persoanelor care preferă mâncărurile picante. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez:

  • 340 g de tăiței asiatici, de exemplu tăiței din orez
  • 2 căni piept de pui fiert, tăiat în bucăți mărunte
  • 170 g ciuperci, curățate și feliate
  • 1 ardei roșu gras, feliat
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • ¼://yve.ro/stiri-mondene/cele-mai-sanatoase-sortimente-de-sare/” title=”sare” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”3142″>sare
  • piper

Pentru sosul picant:

  • 1 cană de supă de pui
  • ½:
    • Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
    • Încingeți uleiul de susan într-o tigaie mare, la temperatură medie spre ridicată. Adăugați ciupercile feliate și prăjiți-le pentru circa cinci minute, sau până când încep să capete o nuanță maronie, agitand tigaia din când în când.
    • După aceea, adăugați feliile de ardei, usturoiul zdrobit și căliți-le în tigaie pentru aproximativ trei minute, până când ardeii încep să se înmoaie.
    • Între timp, preparați sosul picant: amestecați într-un bol potrivit de mare supa de pui, sosul de soia, zahărul brun, sosul Sriracha, pasta de ardei iute și ghimbirul ras; după aceea, dați bolul deoparte.
    • Adăugați bucățelele de pui în tigaie și amestecați-le ușor, apoi turnați sosul picant și agitați tigaia după cum afirmă sursa gousto.co.uk. Lăsați tigaia pe foc pentru încă două minute, până când sosul începe să clocotească. Gustați și presărați sare și piper după preferință.
    • Adăugați în tigaie tăițeii fierți și amestecați ușor totul. Tăițeii vor absorbi surplusul de sos picant…
    • Garnisiți cu ceapă verde tocată și alune mărunțite (nesărate).

    Poftă bună!

    Citește și: Risotto cu ciuperci si bacon

    Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *