Tarta cu ciocolata si alune de padure

Share

Tarta cu ciocolata si alune de padure este o reteta culinara usoara, rapida si aromata, ideala oricarui moment al zilei, oricarei zile, dar si petrecerilor organizate acasa.

Tarta cu ciocolata si alune de padure

Tarta cu ciocolata si alune de padure reprezinta un adevarat rasfat, un desert fin si cremos.

Ingrediente pentru aluat pentru tarta cu ciocolata si alune de padure:

  • 50 grame alune de padure
  • 200 grame de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 140 grame de unt rece, taiat cuburi
  • 1 galbenus
  • faina, pentru tapetat

Ingrediente pentru caramel sarat:

  • 75 grame de zahar fin
  • 25 grame de unt
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura de miere
  • 1 praf sare de mare
  • 50 grame alune de padure

Ingrediente pentru umplutura de ciocolata:

  • 100 grame de ciocolata neagra
  • 75 grame de unt
  • 2 oua mari, plus 1 galbenus
  • 50 grame de zahar fin
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare pentru tarta cu ciocolata si alune de padure:

  • Se vor macina alunele de padure si se va obtine o pudra fina, dupa care se vor adauga faina, zaharul pudra, untul si se va mixa pana se obtine o compozitie faramicioasa, se adauga galbenusurile si se mixeaza din nou. Se va lasa aluatul la rece pret de jumatate de ora.
  • Se va prepara caramelul sarat prin amestecarea zaharului cu apa si se va da la foc mic, dupa care se va mari temperatura, pana cand zaharul devine caramel. Se vor adauga untul, smantana, mierea si se va adauga sare lasandu-se sa se raceasca. Se vor presara alune si se va da deoparte.
  • Se va topi ciocolata pentru a se prepara umplutura de ciocolata, se amesteca pana se obtine un amestec omogen, dupa care se vor adauga untul, ouale, galbenusul si zaharul si se vor bate pana se ingroasa, apoi se va incorpora ciocolata si lingura de cacao in aluatul de tarta.
  • Se va coace cam 25 de minute si se va servi…

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente