Home RETETE Terina de carne de pui cu fistic si sos picant

Terina de carne de pui cu fistic si sos picant

autor Elena Yvette
195 vizualizari

Terina de carne de pui cu fistic si sos picant reprezinta o reteta culinara savuroasa, indrazneata, un amestec inedit de arome, fiind ideala oricarei ocazii.

Terina de carne de pui cu fistic si sos picant

Asadar, cand vrei sa iti surprinzi persoanele dragi cu ceva nou, prepara terina de carne de pui cu fistic si sos picant. Rezultatul culinar va fi unul pe masura asteptarilor celor dragi!

Ingrediente pentru terina de carne de pui cu fistic si sos picant:

  • 400 grame piept de pui
  • 250 grame bacon feliat subtire
  • 100 grame ficatei de pui
  • 200 grame carne de pui
  • 100 grame carne de porc
  • 100 grame spanac tocat
  • 1/4 cana de pesmet
  • 1 ceapa taiata fin
  • 4 catei de usturoi taiati fin
  • 1 cana de fistic fara coaja
  • 2 frunze de salvie taiate fin
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • 1 ou
  • 5 fire de sparanghel
  • sare si piper
  • unt sau ulei
  • coniac
  • verdeata

Ingrediente pentru sosul de ardei iute:

  • 2 ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita praf de chili

Mod de preparare pentru terina de carne de pui cu fistic si sos picant:

  • Terina de carne de pui cu fistic si sos picant este o reteta culinara savuroasa, inedita si satioasa. Se va cali ceapa impreuna cu usturoiul, dupa care se vor adauga ficateii si coniacul. Se va lasa totul la sotat, iar dupa cateva minute se va da deoparte.
  • Amestecul obtinut se va transfera intr-un robot de bucatarie adaugand carnea de porc taiata cubulete, 200 grame de carne de pui, spanacul, coaja de lamaie si mirodeniile. Se va marunti totul foarte bine; ulterior, se vor adauga pieptul de pui, fisticul, oul, verdeata tocata si se va amesteca totul pana se omogenizeaza.
  • Se va tapeta o tava cu bacon si se va turna jumatate din compozitie, apoi se va adauga sparanghelul, care va fi acoperit dupa aceea cu cealalta jumatate din compozitie. Se va acoperi totul cu felii de bacon.
  • Se va aseza tava intr-o tava mai mare cu apa si se va da la cuptor pret de o ora. Cand va fi gata, se va lasa sa se raceasca si dupa aceea se va da la rece pana a doua zi.
  • A doua zi se va prepara sosul picant: se vor taia ardeii iuti si se vor amesteca cu celelalte ingrediente; se va pune totul pe foc pret de 15 minute intr-un vas antiaderent pana cand sosul devine gros.
  • Se va felia terina si se va servi cu sosul picant…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!