Tonul la grill cu garnitura de masline si rosii este o reteta culinara ideala persoanelor care iubesc pestele.
Tonul la grill cu garnitura de masline si rosii reprezinta o mancare satioasa si foarte gustoasa.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru-sase portii.Ingrediente pentru ton la grill cu garnitura de masline si rosii:
Pentru ton:
- 4 – 6 felii de ton de circa 200 g si 3 cm grosime
- 1+1/2 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Pentru garnitura de masline si rosii:
- 1/4 cana de masline tocate
- 1/2 cana pulpa de rosii tocate
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingua de capere tocate
- 2+ 1/2 linguri de zeama de lamaie
- 1 lingura de patrunjel verde, tocat
- 1 lingura de ceapa tocata
- 1/2 lingura coaja de portocala data prin razatoare
- oregano verde maruntit sau menta verde tocata, pentru garnisire
- sare
- piper
Mod de preparare pentru ton la grill cu garnitura de masline si rosii:
- Puneti intr-un bol toate ingredientele de la garnitura, dupa care le amestecati bine.
- Ungeti grill-ul cu ulei de masline si lasati-l sa se incinga la foc mediu spre ridicat.
- Ungeti cu ulei de masline si bucatile de ton pe toate partile, dupa care le dati cu sare, apoi le lasati sa stea 15 minute la temperatura camerei.
- Puneti bucatile de ton pe gratar si le frigeti cate circa doua-patru minute pe fiecare parte, sa se patrunda bine…
- Serviti impreuna cu garnitura de masline si rosii.
Pofta buna!
Citește și: File de somon cu sos de coriandru și lime