Aveţi poftă de un desert delicios şi foarte uşor de preparat? Ei bine, dacă vă doriţi să mâncaţi ceva foarte bun, atunci trebuie să fiţi atente şi să citiţi cu atenţie rândurile următoare.
Vrem să vă propunem o reţetă delicioasă de turtă dulce cu miere.
De ce aveţi nevoie pentru a pregăti o minunată turtă dulce cu miere?
Iată ingredientele din această reţetă:
• 140 grame de unt
• 400 grame de miere
• 400 grame de făină
• 1 linguriţă de bicarbonat
• 1 linguriţă de scorţişoară
• 1 linguriţă de cuişoare
• 1 albuş
Citește și: Friptura lipicioasa de pui
Cum se prepară turta dulce cu miere?
• Lăsaţi untul să se înmoaie puţin şi apoi amestecaţi-l foarte încet cu mierea încălzită puţin în prealabil.
• Adăugaţi la această compoziţie bicarbonatul pe care l-aţi dizolvat înainte într-o lingură de apă călduţă.
• Adăugaţi, de asemenea, şi scorţisoara şi cuişoarele.
• Începeţi să adăugaţi treptat şi făina, având grijă să amestecaţi totul încet.
• Acum trebuie să frământaţi aluatul cu mâna până când simţiţi că se dezlipeşte de pe mână.
• Lăsaţi aluatul să se odihnească circa 20 de minute, după care trebuie să îl întindeţi într-o foaie groasă de trei cm.
• Puneţi foaia într-o tavă de cuptor pe care aţi uns-o cu ulei înainte.
• Amestecaţi albuşul cu o lingură de miere.
• Ungeţi foaia cu acest amestec.
• Coaceţi turta dulce la foc mic timp de aproximativ 45 de minute şi tăiaţi-o numai după ce s-a răcit complet…
Aţi văzut cât de simplu este să pregătiţi cea mai bună turtă dulce cu miere?
Poftă bună!