Rugaciune de calatorie

Share

Rugaciune de calatorie pentru a avea un drum lin pana la destinatie, fara obstacole si situatii neprevazute. 

rugaciune de calatorie

O rugaciune de calatorie trebuie rostita anterior intreprinderii unei calatorii, apeland la bunatatea Lui Dumnezeu cu increderea ca ne va feri de orice primejdii ce ar putea sa apara in calea pana la destinatie.

O rugaciune de calatorie ar trebui rostita de toti cei participanti la drum, nu doar de cel care conduce autovehiculul cu care se realizeaza aceasta.

Rugaciune de calatorie binecuvantata

Aceasta rugaciune de calatorie binecuvantata este una prin care ne adresam Lui Dumnezeu, cerandu-i ajutorul in privinta sigurantei calatoriei in care ne-am avantat. Cel care se roaga prin rostirea de o rugaciune de calatorie este cel care cere Domnului Dumnezeului nostru ferirea de obstacole ce ar putea sa ne apara in cale la tot pasul pana la destinatie, precum si un drum la intoarcere in deplina siguranta, astfel incat calatorul sa poata reveni la treburile sale cotidiene fara sa intampine dificultati oarecare. Aceasta rugaciune de calatorie binecuvantata trebuie urmata de o rugaciune de multumire atunci cand se realizeaza ajungerea la destinatie in conditii de deplina siguranta, deoarece orice binefacere trebuie sa fie apreciata.

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce esti Calea, Adevarul si Viata si ai calatorit impreuna cu sluga Ta, Iosif, precum si cu cei doi ucenici care au mers la Emaus. Insuti Stapane, calatoreste si cu mine, robul Tau, binecuvantand calatoria mea. Trimite-mi mie inger pazitor, precum lui Tobie, sa-mi fie povatuitor si sa ma fereasca nevatamat de toata intamplarea cea rea, astfel cu pace, sanatate si cu buna sporire, sa ma intorc intru ale mele si toata viata mea sa preamaresc preacinstit si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”

Rugaciune de calatorie – inainte de a porni la drum

Aceasta rugaciune de calatorie trebuie rostita inainte de pornirea propriu-zisa la drum, intr-un mediu solitar, in care sa poata fi inchinata in deplina liniste, fiind doar cel care se roaga si Dumnezeul Atotputernic. Aceasta rugaciune de calatorie este adresata lui Dumnezeu, Cel care inseamna pentru toti crestinii ortodocsi Calea cea dreapta si neprihanita. In aceasta rugaciune de calatorie se face trimitere la calatoria Mantuitorului nostru Iisus Hristos prin Emaus, impreuna cu cei doi apostoli, Luca si Cleopa. Este o rugaciune prin care Domnul Dumnezeul nostru este rugat sa vegheze asupra sigurantei noastre prin trimiterea unui inger pazitor, care sa aiba grija de toti cei angajati in calatorie pe drumul de dus, respectiv de intoarcere. Rugamintile in aceasta rugaciune de calatorie se realizeaza si in sensul in care se cere ferirea calatorilor de hotii la drumul mare, de pradatori, de toate piedicile si de toate obstacolele ce pot aparea din cauza vremii sau din lucrul omului. Aceasta rugaciune de calatorie este in acelasi timp si una pentru liniste, pentru sanatate si pentru statornicia in urmarea cailor cele drepte ale Lui Dumnezeu. Aceasta rugaciune de calatorie trebuie rostita, asa cum am anticipat, in seara anterioara plecarii la drum, astfel incat Sfanta Treime sa ne protejeze.

„Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Cela ce esti Calea, Adevarul si Viata, care ai slobozit cu preaslavire pe Iosif de prigonirea fratilor sai, povatuindu-l pe el in Egipt si cu Blagoslovenia bunatatii Tale ajutandu-l l-ai facut sa sporeasca uimitor in toate.

Doamne, cela ce ai calatorit impreuna cu Luca si Cleopa la Emaus si prin frangerea painii preaslavit descoperindu-Te lor, i-ai facut sa se intoarca veseli in Ierusalim, calatoreste si acum cu Darul si cu Dumnezeiasca Ta blagoslovenie cu noi, robii tai, care cu umilinta ne rugam Tie. Si precum ai trimis lui Isaac si lui Tobie inger pasnic impreuna calator, iar calatoria si intoarcerea acelora cu pace si cu buna sporire ai facut-o, rugamu-ne Tie, trimite-ne si noua ingeri pasnici, credinciosi, indreptatiri, pazitori, ca sa ne povatuiasca pe noi dupa voia ta. Izbaveste-ne pe noi de talhari si de toata bantuiala vrajmasilor ucigatori de oameni, pazeste-ne viata noastra nevatamata si sufletele curate de toata intinaciunea ni le fereste. Miscarile noastre sporestele in bine, apucaturile indrepteaza-ni-le si ne izbaveste pe noi de cei ce ne vor noua raul, vazutii si nevazutii vrajmasi. Izbaveste-ne de dosadirea oamenilor rai si vicleni si de tot viforul si nefericirea. Daruieste-ne noua pace, sanatate si Dumnezeiescul Tau ajutor cel atotputernic, ca sprijiniti fiind, sa nu ne abatem din calea poruncilor Tale. Asa ne rugam Tie, Imparate Atotputernice si nepomenitorule de rau, Doamne auzi-ne pe noi smeritii pentru bunatatea Ta si treci cu vederea gresalele noastre; imbogateste-ne pe noi cu Darul Tau si plini de Dansul ne arata, impodobindu-ne cu Dumnezeiasca Ta blagoslovenie, cu mila si cu bunatatile ceresti si pamantesti, ca astfel calatorind, sa ne intoarcem cu bine, laudand si binecuvantand bunatatea Ta cea nemarginita.
Ca a Ta este stapanirea, Imparatia, puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

O rugaciune de calatorie este foarte importanta a fi rostita inainte de a porni la drum, deoarece ne vom simti mult mai in siguranta prin rugaciunile trimise catre Dumnezeu, cu inima deschisa si plina de credinta. Printr-o rugaciune de calatorie in care ne adresam Divinitatii in toate cele Trei ipostaze ale Ei: Fiului Lui Dumnezeu, Cel care s-a jertfit pentru intreaga omenire, Dumnezeului Tata, Cel care doreste binele credinciosilor si robilor Sai, respectiv Duhului Sfant. O rugaciune de calatorie trebuie rostita cu mult patos, cu lacrimi fierbiti si cu foarte multa credinta…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news