HomeRugaciuni Rugaciune pentru parinti bolnavi sau in necazuri

Rugaciune pentru parinti bolnavi sau in necazuri

autor Negriu Elena
Data publicării: Data actualizării: 6,2K views
rugaciune pentru parinti

Rugaciune pentru parinti citita de copii. Cea mai puternica rugaciune pentru parinti bolnavi sau in necazuri.

rugaciune pentru parinti

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care imputernicesti florile si ver­deata de pe tot pamantul cu caldura soarelui Tau si sufletul omenesc cu caldura iubirii Tale; Tu, Cel ce toate le-ai zidit de buna­voia Ta in cer si pe pamant si pe toate le pastrezi prin dragoste si mila, revarsa, mult in­durate Doamne, peste sufletul meu cel slab si umilit care se inchina Tie, bunatatea si darul Tau si iubire si mila peste parintii mei, peste mai-marii mei si peste toti cei care se os­tenesc pentru mine si care m-au aju­tat vreodata cu sfatul si bunatatea lor. Fa din sufletul meu un soare calduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei sa simta din indestulare mangaierile si ajutorul cel venit de la Tine si revarsat asupra lor prin rugaciunile si prin dra­gostea mea fiasca. Iti vorbeste, Pa­rinte, inima mea de fiu (fiica) si stiu ca Tu cunosti launtrul nostru si ca nu Te vei intoarce de la inima mea atat de daruita tuturor celor pentru care Te rog; daruieste-mi, Doamne, intelep­ciune, ca sa nu uit niciodata, nici in suparari, nici in necazuri si nici in bu­curie, invatatura Ta, cum ca „binecu­van­tarile parintilor intaresc casele fiilor”, si iarasi: „Cununa ba­tranilor sunt fiii lor si fala fiilor sunt parintii lor”. Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slavite Im­pa­rate si bunule Parinte, intareste-ma sa cresc inaintea fetei lor cu temerea de Tine si cu rusinea de oameni, pentru ca, prin curatarea de orice rau, prin im­pli­nirea oricarui bine, prin fuga de orice pacat si prin setea de orice virtute, viata mea sa fie spre man­tui­rea mea si a lor. Ca Tu esti Doamne, Cel ce odinioara ai zis: „Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestora este imparatia cerurilor”, si Ti-ai pus dumnezeiestile Tale maini peste cape­tele lor si i-ai binecuvantat. In­suti Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tau cel preainalt binecuvantarea Ta peste mine, robul Tau, si ajuta-mi sa fac bucurie pa­rintilor mei si sa umblu intru cararile Tale cele sfinte, savar­sind numai ce este bun si placut Tie, ca bine­cu­van­tat esti in vecii vecilor. Amin!

Rugaciune pentru parinti de multumire

Dumnezeule, rugandu-ma Tie pentru tatal meu si pentru mama mea implinesc una din cele mai sfinte datorinte, pe care Tu ai pus-o asupra mea, si anume: sa-i cinstesc si sa-i iubesc din tot sufletul meu si din toata inima mea. Cea dintai din indatoririle mele catre ei este de a ma ruga Tie totdeauna pentru sanatatea si bucuria lor, a ma supune si a-i ajuta din toate puterile mele. O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru parintii lor si adesea in dreapta Ta manie ii pedepsesti pentru greselile lor, primeste umila mea multumire pentru binefacerile pe care le reversi neincetat asupra lor. Trimite-le, Preabunule, si-n viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi facut.
Tu poruncesti sa cinstesc in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pentru viata pe care mi-ai dat-o prin ei si pentru toate ingrijirile ce au avut si au pentru mine. Ajuta-mi, dar, sa urmez poruncile Tale sfinte, sa le fiu supus, ascultator si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea si ingrijirea neadormita pe care totdeauna le au pentru mine. Apara-i de toate nenorocirile si intristarile. Da-le viata lunga, fericita, linistita si cu buna intelegere. Fa-i partasi binecuvantarii Sfintilor Tai. Inmulteste-le roadele ostenelilor lor. Fa sa prisoseaca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca intru tot binele si intru indestulare, ca sa te binecuvantam in toate zilele vietii noastre. Amin!

Rugaciune pentru parintii bolnavi

Doamne, Dumnezeule Cel Atotbun, Care mi-ai daruit parinti buni, ca prin ei sa ma imparta­sesc de multe binefaceri; Cel ce voiesti sa le fiu mostenitor pen­tru viata ce prin ei mi-ai dat-o si pentru toate ingrijirile ce au avut si au fata de mine. Tie ma rog cu umilinta pentru sanata­tea si mantuirea lor. Dumnezeule, Cel ce esti atotindurat, dar si atotdrept, care binecuvintezi pe fii pentru parintii lor si adeseori, in dreapta Ta manie, ii pedepsesti pentru pacatele lor; primeste umilita mea multumi­re pentru binefacerile ce le reversi neincetat asupra parinti­lor mei. Trimite-le, Stapane cel atotbun, si in viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor toate gre­selile pe care, ca niste oameni le-au facut. Invata-ma ca sa cinstesc in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pen­tru viata ce prin ei mi-ai dat-o si pentru toate ingrijirile ce au avut si au fata de mine. Ajuta-mi ca sa urmez poruncile Tale cele Sfinte, sa le fiu supus, asculta­tor si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu face­rile Tale de bine, pentru dra­gostea si ingrijirea neadormita, ce totdeauna le au pentru mine. Apara-i de toate nefericirile si intristarile. Da-le viata lunga, fe­ricita, linistita si pasnica. Fa-i partasi de binecuvantarea Sfin­tilor Tai, inmulteste roadele ostenelilor lor, fa sa prisoseasca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca in virtuti si in indestulare, ca sa Te binecuvantam in toate zilele vietii noastre. Amin!

Rugaciune pentru sanatatea parintilor

Dumnezeule, rugandu-ma Tie pentru tatal meu si pentru mama mea implinesc una din cele mai sfinte datorinte, pe care Tu ai pus-o asupra mea, si anume: sa-i cinstesc si sa-i iubesc din tot sufletul meu si din toata inima mea.

Cea dintai din indatoririle mele catre ei este de a ma ruga tie totdeauna pentru sanatatea si bucuria lor, a ma supune si a-i ajuta din toate puterile mele.

O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru parintii lor si adesea in dreapta Ta manie ii pedepsesti pentru greselile lor, primeste umila mea multumita pentru binefacerile pe care le reversi neincetat asupra lor.

Trimite-le, Preabunule, si-n viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi facut.
Tu poruncesti sa cinstesc in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pentru viata pe care mi-ai dat-o prin ei si pentru toate ingrijirile ce au avut si au pentru mine.

Ajuta-mi, dar, sa urmez poruncile Tale sfinte, sa le fiu supus, ascultator si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea si ingrijirea neadormita pe care totdeauna le au pentru mine. Apara-i de toate nenorocirile si intristarile.

Da-le viata lunga, fericita, linistita si cu buna intelegere…

Fa-i partasi binecuvantarii Sfintilor Tai. Inmulteste-le roadele ostenelilor lor. Fa sa prisoseaca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca intru tot binele si intru indestulare, ca sa te binecuvantam in toate zilele vietii noastre. Amin!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed