HomeRugaciuni Rugaciunea de duminica ce trebuie citita daca nu mergi la biserica

Rugaciunea de duminica ce trebuie citita daca nu mergi la biserica

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 2,3K views
Rugaciunea de duminica

Rugaciune de duminica – ultima zi a saptamanii este rezervata Sfintei Treimi, careia ne rugam pentru ajutor. Rugaciunea de duminica pentru Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Rugaciunea de duminica este bine sa fie citita daca nu poti merge la biserica.

Rugaciunea de duminica

Rugaciunea de duminica este mai ampla. Dupa cum putem vedea in continuare, rugaciunea de duminica este foarte importanta, deoarece o spunem daca nu am putut ajunge la biserica. Iata care este aceasta:

De vreme ce ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin Tie si-Ti multumesc foarte pentru darurile cele mari ce ai facut la toate zidirile Tale. Cu adevarat se bucura si se veseleste inima mea, cand stau si cuget, ca numai Tu singur esti Dumnezeu, sfant, intelept, milostiv, purtator de grija, bun, puternic, necuprins si, in scurte cuvinte, vreo bunatate si vreo marire nu-Ti lipseste. Inca ma bucur ca Tu esti un Dumnezeu in trei Fete: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Sa se tulbure, Domnul meu, toti cei ce se inchina la alti dumnezei: ca nu este alt Dumnezeu afara de Tine.

Pentru aceasta fa sa sporeasca crestinii la fiestece marire si bunatate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Ti se inchina si-Ti slujesc pururea cu toata inima si cu toata puterea.

Daruieste-mi pocainta adevarata, pentru ca sa-mi plang pacatele ce am facut impotriva imparatiei Tale si impotriva sufletului meu si a vecinului meu. Te rog, mult milostive Doamne, sa uiti de astazi inainte greselile mele cele multe. Dupa multimea milelor Tale, multumesc din toata inima mea pentru atatea bunatati, ce-mi trimiti in toate zilele, si mai vartos pentru innoirea sufletului meu, pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci ma ingaduiesti si-mi astepti pocainta, ca un iertator bun si milostiv. Si inca ma rog, Doamne Iisuse Hristoase, sa-mi dai dar sa petrec bine si crestineste intru aceasta saptamana fara de a-Ti gresi, cu gandul, cu vointa, cu cuvantul, cu fapta, intru marirea si cinstea buneivestiri a Sfintei Maicii Tale si a invierii Tale celei de a treia zi si a venirii Duhului Tau celui Sfant asupra Apostolilor.

Deosebi inca ma rog intru aceasta rugaciune a mea, pentru tot sufletul crestinesc cel scarbit si dosadit, ca sa se invredniceasca milei si ajutorului Tau; inca si pentru sfintele Tale patimi si moartea Ta cea marita, da dumereala pacatosilor ca sa se cunoasca pe sine si sa se caiasca de pacatele lor, sa se indrepteze cu marturisire, sa urasca pacatele lor si sa se lase de ele; si sa se afle gata si cuminecati, cu inima curata, in ceasul mortii lor; si-i invredniceste pe toti, si pe cei vii si pe cei morti, vesnicei Tale imparatii; rascumpara-i pe ei si pe noi cu preasfant Sangele Tau; inviaza-ne cu invierea Ta; suie-ne la cer cu inaltarea Ta, pentru ca sa te marim in vecii vecilor. Amin!

Rugaciunea de duminica spre Dumnezeu

Ziua Duminicii imi aduce aminte de atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari pe care le-ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale.

Inima mi se bucura si se desfata cand stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfant, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incat nicio bunatate si nicio marire nu-ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Fete: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea.

O, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! O, Binecuvantate Fiu al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamantul Tau!

Mult indurate Stapane, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentru bunatatile ce-mi trimiti in toate zilele, mai vartos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator, atotbun si indurat.

Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul [Tau], ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamana si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvantul, nici cu fapta, intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfant asupra Apostolilor…

Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapane, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin!

A ne ruga este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un crestin adevarat, pentru ca reprezinta o modalitate de comunicare cu Dumnezeu, iar acest lucru se aplica si cand vine vorba despre rugaciunea de duminica – este important sa ne rugam si cand, asa cum am spus, dintr-un motiv sau altul, nu reusim sa ajungem la biserica pentru a ne ruga acolo. Astfel, ar trebui ca rugaciunile sa fie un aspect pe care il luam cat se poate de in serios, fara sa subestimam puterea pe care o au. Cu toate ca pot parea ceva dificil, intrucat au o semnificatie profunda din punct de vedere teologic, in realitate nu reprezinta ceva complicat sau greu. Oricine se poate ruga oriunde, in orice moment.

In rugaciunea de duminica ne rugam si ne inchinam Sfintei Treimi; ii multumim lui Dumnezeu si il recunoastem ca fiind unic si avand trei manifestari: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Asadar, in rugaciunea de duminica Il apreciem pentru toate cate face pentru noi, ca oameni, pentru iubirea pe care ne-o ofera in fiecare moment in mod neconditionat, ne aratam recunostinta ca este bun si iertator, desi, in multe situatii nu suntem vrednici. Prin rugaciunea de duminica ne smerim in fata lui Dumnezeu.

In rugaciunea de duminica ne rugam ca toti oamenii sa sa il recunoasca pe Dumnezeu ca fiind unicul cel adevarat, sa se smereasca si sa il primeasca in inimile si sufletele lor, sa se roage si sa se inchine in fata Sa, sa se caiasca si sa poata fi mantuiti. Totodata, ne rugam si pentru sufletele noastre si ale celor dragi…

Avem tendinta sa credem ca rugandu-ne, il schimbam pe Dumnezeu, dar, de fapt, nu este asa, ci ne schimbam pe noi insine si incercam sa ii ajutam si pe ceilalti. Cand petrecem timp comunicand cu El, il primim tot mai mult in inimile noastre, iar El lucreaza pentru a ne ajuta sa ne schimbam in bine si sa fim, in interiorul nostru, asa dupa cum ne invata. Asadar, atunci cand ne rugam zilnic ni se schimba sitlul de viata si obiceiurile; nu mai avem o viata egoista, ci una in care ne pasa de cei din jur si il punem pe Dumnezeu mai presus de orice. Prin urmare, in rugaciunea de duminica ne rugam pentru iertarea pacatelor si mantuire.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed