HomeRugaciuni Rugaciunea de marti

Rugaciunea de marti

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Rugaciunea-de-marti.jpeg

Rugaciune de marti – celei de-a doua zi a saptamanii ii corespunde o rugaciune specifica. Rugaciunea de marti o spunem, in principiu, pentru ajutor in familie. Rugaciunea de marti este extrem de importanta si pentru iertarea pacatelor.

Rugaciunea de marti

Rugaciunea de marti trebuie spusa in fiecare saptamana. Prin rugaciunea de marti ne constientizam neputinta, nevrednicia si ii cerem lui Dumnezeu sa isi reverse bunatatea asupra noastra, pentru a putea avea parte de linistea sufleteasca pe care numai El ne-o poate oferi. Rugaciunea de marti este importanta pentru a avea parte de o zi binecuvantata. In aceasta zi ne axam, cu smerenie, pe ajutorul lui Dumnezeu pentru familia noastra, spre a trai in buna intelegere, armonie si a putea trece cu bine peste dificultati. Totodata, ne rugam si pentru iertarea pacatelor. Iata care este rugaciunea de marti:

Doamne, Dumnezeul meu! Osandit stau inaintea Fetei Tale celei Sfinte si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie, o, Izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata. Si ca sa-mi dai acest Dar, Stapane, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, invatatorule al credintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum Insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu, care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu, care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu, care ai auzit glasul Parintelui Ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu, care stai in cer inaintea judecatorului Vesnic, si fa sa se indure de mine, ca ai multa indrazneala inaintea Lui. Intinde mana aceea cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc, pana la capatul vietii mele. Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu. Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor raposati, si sa-i odihneasca de nevoile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Sale… Amin!

Este foarte important sa nu uitam sa ne rugam in fiecare zi din saptamana. De multe ori, poate se intampla sa fim prea acaparati de treburile de zi cu zi, de griji sau de lucruri care ne bucura sufletul si nu ne dam seama cum trece timpul, iar apoi ne miram ca totul merge prost. Prin rugaciunea de marti, ca, de altfel, si prin celelalte rugaciuni, ne facem noua insine un bine, deoarece ne rezervam cateva minute pentru a ne regasi intru Dumnezeu. In acele momente in care spunem o rugaciune, inclusiv cand vine vorba despre rugaciunea de marti, trebuie sa ne eliberam mintea de alte ganduri si sa incercam sa ne concentram pe legatura noastra cu divinitatea.

Rugaciunea de marti presupune cainta adevarata si dorinta de a starui in a face voia lui Dumnezeu, de a ne infrana in fata pacatelor. Ne rugam lui Dumnezeu pentru a ne recapata puritatea sufleteasca prin indurarea, bunavointa si iertarea Sa, incat sa fim demni de a ajunge in Rai, cand se va ivi clipa mortii. Rugaciunea de marti ne este sprijin in a cere intarire de la Dumnezeu, luminarea mintii, spre a putea deosebi lucrurile bune de cele rele si a rezista ispitelor, astfel incat sa ne umplem mintea cu ganduri benefice, care sunt intru Sfanta Treime…

Procedand astfel, mai bine spus ducand o viata pe cat posibil curata si frumoasa, ne vom afla pe calea cea buna spre Imparatia lui Dumnezeu dupa ce vom fi trecut la cele vesnice. Totodata, in aceasta zi ne rugam nu numai pentru cei vii, spre a avea parte de eliberarea de griji, de nevoi, incat sa aiba cele de necesare traiului decent, ci si pentru cei morti, ca Dumnezeu sa le ofere odihna sufleteasca, pentru ca sufletele lor sa cunoasca fericirea eterna in Imparatia cerurilor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed