HomeRugaciuni Rugaciunea de sambata

Rugaciunea de sambata

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
Rugaciunea de sambata

Rugaciune de sambata – in aceasta zi ne gandim la cei care sufera si ne rugam pentru alinarea lor, dar si ca binele sa se reverse asupra lor si a familiei noastre. Rugaciunea de sambata pentru sanatate si ajutorul in casa. Rugaciunea de sambata pentru ocrotirea copiilor si a familiei.

Rugaciunea de sambata

Rugaciunile reprezinta ceva vital in viata oricarui crestin, iar acest aspect este valabil si in cazul zilei de sambata, cand este bine sa spunem rugaciunea de sambata, deoarece nu se numeste degeaba astfel. Rugaciunea de sambata este una in care ne adresam Domnului nostru, Iisus Hristos. In aceasta ne rugam pentru iertarea pacatelor noastre, care sunt nenumarate, si apelam la bunatatea si mila Sa recunoscandu-L drept Mantuitor, deoarece numai El a putut sa moara si sa invie pentru izbavirea sufletelor oamenilor, pogorand asupra lor bucurie nespusa si eliberandu-i din robia dusmanilor diavolesti.

Rugaciunea de sambata pentru lisus Hristos

Doamne lisuse Hristoase, Judecatorul meu Prea drept! Cunosc ca pacatele mele sunt fara de numar. De aceea, Te rog in aceasta zi, in care de Iosif si de Nicodim pus fiind in Mormant, Te-ai pogorat in iad cu Sfantul si Indumnezeitul Tau suflet si de acolo ai departat intunericul cu lumina Dumnezeirii Tale si ai adus bucurie nespus de mare stramosilor nostri, caci i-ai mantuit de sclavia cea cumplita si i-ai suit in rai. Ingroapa pacatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca sa piara din mintea mea si sa nu se mai lupte cu sufletul meu. Lumineaza intunecatul iad al inimii mele, alunga intunericul pacatelor mele si suie mintea mea la cer, ca sa ma bucur de Fata Ta. Asa, Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit intre doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima; care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut inviat din morti si la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamant la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.

Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei raposati, pentru rugaciunile Sfintilor Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta. Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunile voastre pacatosii sa castige iertare, saracii, ajutorul, intristatii, mangaiere, bolnavii, sanatate, cei slabi la minte, intelepciune, cei tulburati, liniste, cei asupriti, ocrotire si toti impreuna Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, in marirea lui Dumnezeu Celui in Treime laudat, Caruia i se cuvine cinste si inchinaciune in veci. Amin!

Rugaciunea de sambata continua cu faptul cane dorim ca Dumnezeu sa ne ingroape pacatele si gandurile care ne fac rau si prin care facem rau si altora, astfel incat sa fim eliberati, iar sufletul nostru sa nu se mai lupte cu toata slabiciunea caracteristica oamenilor in fata pacatelor. Doar in Dumnezeu putem gasi forta necesara pentru a putea invinge asupra raului.

In rugaciunea de sambata Il rugam pe Mantuitor sa ne lumineze, pentru a alunga tot intunericul pacatelor din inima si sufletul nostru, si sa ne ajute sa ne concentram toata atentia asupra Sa.

Totodata, in rugaciunea de sambata nu ne rugam doar pentru cei vii, ci si pentru cei raposati si apelam la cei care au ajuns in Imparatia cerurilor, pentru ca sa ne fie mijlocitori, deoarece suntem prea marunti si nevrednici si gresim in fiecare moment fata de Dumnezeu si avem nevoie de ajutor in a starui in rugaciune…

Asadar, daca dorim sa facem progrese in legatura cu stilul nostru de viata, este important sa intelegem că este esential sa ne rugam fara incetare in fiecare zi, asadar, in ziua de sambata apelam la rugaciunea de sambata. Faptul de a ne ruga trebuie incorporat cat mai mult in modul de viata pe care il avem, chiar si atunci cand suntem ocupati si ni se pare greu sa gasim timp. Rugaciunile spuse cu ardoare in fiecare zi, cum este, de exemplu, rugaciunea de sambata, au un rol similar cu alternarea ploilor si a soarelui asupra unei plante: mai bine spus, atat greutatile, cat si rugaciunile, inclusiv rugaciunea de sambata, contribuie la dezvoltarea noastra sufleteasca, ne aduc mai aproape de izbavirea de pacate si de a fi demni de a ajunge in Rai, cand ne va veni vremea sa trecem la cele vesnice.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed