Home RelatiiDespartire 10 semne că ești aproape de divorț

10 semne că ești aproape de divorț

autor Elena Yvette
530 vizualizari

Știm să divorțul poate fi dificil și este o decizie care nu ar trebui să fie luată ușor, dar totuși ai cele zece semne că ești aproape de divorț. Așadar, cum știi dacă ar trebui să continui? Cum poți fi sigur că de data aceasta se întâmplă cu adevărat? Că de data aceasta nu există nicio cale de întoarcere?

Deși nu există niciun răspuns magic pentru acel moment când trebuie să divorțezi, aici sunt zece semne că ești aproape de divorț:

  1. Ești convins că ar fi mai bine singur.

Este perfect normal pe măsură ce îmbătrânim să tânjim după zilele neglijente ale tinereții. Atunci când locuiam singuri în blocul cu patru etaje din orașul natal, mâncând ceea ce era mai simplu de făcut, fără nicio grijă în legătură cu viitorul.

Dar, dacă ești căsătorit și ești convins că a fi pe cont propriu, din nou, ar fi mai bine decât să rămâi într-un mariaj nefericit, ar putea fi timpul pentru a obține divorțul. Acesta este primul semn dintre cele zece semne că ești aproape de divorț.

  1. Nevoile tale nu mai pot fi îndeplinite.

Căsătoria este un parteneriat, iar atât soțul, cât și soția ar trebui să facă partea sa pentru a îndeplini nevoile celuilalt – din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. Atunci când acest lucru nu se mai întâmplă sau este făcut doar de unul dintre cei doi, ar putea fi timpul să apelați la divorț.

3. Stați împreună doar pentru copii.

Copiii sunt foarte inteligenți. Ei știu mai multe decât crezi și pot simți animozitatea de la distanță. Mai important, copiii cresc și imită relațiile pe care le-au văzut când au fost mai mici. Chiar vrei să crească având impresia că tipul de relație pe care o aveți în prezent este normală sau sănătoasă?

Dacă nu, acesta este unul dintre cele zece semne că ești aproape de divorț.

  1. Ați încercat consiliere, dar tot nu funcționează.

Adesea, constatarea divorțului se petrece atunci când recunoașteți că, uneori, lucrurile pur și simplu nu funcționează indiferent de cât de greu încercați. Consilierea necesită un angajament luat de către ambii soți, să lucreze, să îmbunătățească să își schimbe comportamentul, în căsnicie.

Dacă lucrezi pentru a duce căsătoria din nou pe drumul cel bun, dar celălalt nu schimbă nimic, atunci ar putea fi unul dintre cele zece motive că ești aproape de divorț.

  1. Te abuzează.

Fie că este vorba de abuz emoțional sau fizic, este ceva cu care nimeni nu ar trebui să se confrunte.

În cazul în care consideri că ești o victimă a abuzului, categoric este vorba despre unul dintre cele zece semne că ești aproape de divorț.

  1. Te gândești la căsătoria ta ca fiind „cel mai mic dintre cele două rele”.

Dacă stai cu soțul sau soția ta deoarece crezi că e mai ușor decât să treci peste și de a găsi pe cineva nou, sunt șanse mari să divorțați, iar acesta este unul dintre cele zece semne că ești aproape de divorț.

  1. Nu mai există respect și încredere.

O căsnicie puternică se bazează pe încredere, înțelegere și respect reciproc.

Dacă ți-a pierdut tot respectul sau nu mai ai încredere în partener, acesta poate fi un semn că este timpul să se termine totul.

  1. Crezi că e mai ok să îl păstrezi.

Nu există nicio îndoială că două gospodării sunt mai scumpe pentru a trăi decât una. Insă, divorțul creează doar cheltuieli, nu venit.

Dacă singurul motiv pentru care sunteți  încă împreună este de natură financiară, este timpul să elaborezi un buget, pentru a avea finanțele în ordine și a trăi pe cont propriu.

  1. Ți-e teamă de ceea ce o să creadă familia sau prietenii.

Pentru unii, divorțul poate fi o jenă sau un eșec. Dar, dacă ești de părere că nimic nu se mai poate face pentru a salva căsnicia și singurul lucru pe care te împiedică să mergi mai departe cu divorțul este îngrijorarea cu privire la ceea ce vor gândi prietenii sau familia ta, ar putea fi timpul să îți urmezi propria intuiție. Tu meriți să fii fericit. Iar dacă oamenii se îngrijorează cu adevărat pentru tine, te vor sprijini în decizia ta, indiferent de propriile lor opinii cu privire la divorț.

  1. Te confrunți cu infidelitatea.

Dacă ești înșelat sau înșeli, ar putea fi timpul a vă arăta respectul unul față de celălalt și să divorțați, astfel încât amândoi să puteți găsi fericirea…

Acesta este ultimul semn din cele zece că ești aproape de divorț.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies