Home RelatiiDespartire Este gelozia antidotul infidelitatii?

Este gelozia antidotul infidelitatii?

autor Elena Yvette
267 vizualizari

„Pentru o femeie, un sarut este sfarsitul inceputului; pentru un barbat, este inceputul sfarsitului” – Helen Rowland

Este gelozia antidotul infidelitatii

Incercati sa va imaginati ca iubitul a devent interesat din punct de vedere romantic de o alta femeie. Dupa aceea, incercati sa va inchipuiti care scenariu va deranjeaza mai mult:

a)      Sa aflati ca partenerul s-a indragostit de ea.

b)      Sa descoperiti ca face sex neinsemnat cu acea persoana.

In mod evident, ambele situatii sunt dureroase chiar si ipotetic, dar sunt sanse ca una sa va deranjeze mai mult decat cealalta si sa va inspaimante, deoarece sunteti reprezentantele sexului slab. Atat femeile, cat si barbatii simt gelozia, spun specialistii. Intre anumite limite, gelozia este un aspect sanatos si necesar al relatiei. Majoritatea femeilor intervievate au fost deranjate mai mult de infidelitatea emotionala, in timp ce barbatii au fost suparati mai mult de cea sexuala.

Gradele diferite de gelozie difera la barbati fata de femei si dezvaluie aspecte foarte importante ale adaptarii in legatura cu specia umana. In momentul in care are loc fertilizarea in interiorul corpului feminin, este dificil de determinat paternitatea cu acuratete. Astfel, omul ancestral a fost incapabil sa stie daca a fost cu adevarat tatal copiilor sai. Infidelitatea sexuala feminina pune in pericol oportunitatea unui barbat de a isi perpetua gena si, de asemenea, il plaseaza in situatia nefericita de a creste copiii altuia. Femeile nu au aceasta problema, din moment ce stiu ca sunt mamele biologice ale copiilor, insa intampina alte dificultati: provocarea este de a ii atrage pe barbatii lor ca sa le ramana alaturi pentru a creste si a proteja copiii.

Oricat de dureroasa poate fi infidelitatea sexuala, tot ceea ce femeile si-au dorit sa afle este raspunsul la intrebarea: „O iubesti?” Daca un barbat stabileste o legatura emotionala puternica impreuna cu o alta femeie, exista riscul de a isi abandona relatia si copiii. O aventura neinsemnata de o noapte nu il poate determina sa ii paraseasca.

Gelozia oamenilor isi are radacinile in trecutul reproducerii si are un rol bine definit: acela de a tine la distanta potentialii rivali. Atunci cand intervine, din diferite motive, comportamentul nostru este deseori similar – priviri urate, comentarii amenintatoare, uneori avem actiuni violente si chiar periculoase uneori impotriva potentialilor rivali.

Expertii spun ca gelozia nu este un semn al imaturitatii, ci mai degraba o pasiune suprema importanta ce i-a ajutat pe predecesorii nostri sa faca fata amenintarilor la adresa reproducerii. Intr-un mod asemanator, trebuie sa fim  cu bagare de seama si sa ii aratam partenerului nostru pe langa gelozie, si afectiune – acesta este o caracteristica importanta in mentinerea dragostei…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies