Home RelatiiDespartire Relatia de dragoste lovita de criza economica

Relatia de dragoste lovita de criza economica

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 894 views
Relatia-de-dragoste-lovita-de-criza-economica in Despartire

Poate ca banii nu sunt totul, dar, de asemenea, nici nu reprezinta chiar nimic. Ajuta nu doar la supravietuire, ci ne permit sa ne bucuram de alte luxuri si sa facem multe lucruri placute alaturi de cei dragi. Banii ne ofera si puterea, increderea sa ne urmam visurile si ne ajuta in a le indeplini.

Relatia de dragoste lovita de criza economica

Intretinerea unei relatii sanatoase cu probleme financiare

Cand stati prost cu banii, de exemplu cand este vorba despre criza economica sau datorii, acest aspect poate afecta relatia de dragoste, indiferent cat de mult va iubiti tu si partenerul tau. Se intampla astfel cand treceti de la un anume confort de viata, la eforturi si schimbari nedorite, iar acestea creeaza stres pentru toata lumea si rabdarea ajunge la limita. Cand ne pierdem rabdarea, il enervam cu usurinta pe partener si ajungem sa avem iesiri necontrolate, caci suntem presati de toate grijile.

Problemele financiare si criza economica pot distruge o legatura romantica buna? Pot, dar nu trebuie sa faca asa! Avand in vedere dezechilibrul financiar care exista in zilele noastre, este foarte probabil sa va aflati in situatia in care sa strangeti „bani albi pentru zile negre”. In mod natural, atat tu cat si partenerul tau va veti ingrijora si va veti stresa in legatura cu aceasta… si este ok. Singurul efort important este ca trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta ca sa evitati sa transformati totul intr-o lupta intre voi, in care sa va acuzati in loc sa va ocupati de problema financiara.

Indiferent cat de neplacuta poate fi problema financiara, trebuie sa faceti impreuna schimbari spre a iesi la liman pana ce situatia se va imbunatati. Aceasta include sa va recalculati bugetul pentru lucruri asupra carora n-ati intervenit niciodata si sa gasiti moduri mai putin costisitoare de a va bucura de viata. Incercati impreuna sa gasiti activitati romantice de care sa va bucurati, dar care sa coste mai putin. Este esential sa va mentineti vie dragostea si relatia sanatoasa in vremurile grele si sa nu lasati ca banii sa fie obstacolele care sa va desparta. Abordati impreuna problemele legate de bani, dar fara a va neglija viata amoroasa. Stabiliti intalniri in care sa faceti ceva placut, dar care sa nu va afecteze portofelele. De exemplu, puteti fixa o noapte pe care sa o petreceti uitandu-va la filme, stati imbratisati si mancati ceva dulce sau iesiti la o plimbare romantica seara prin parc.

De asemenea, ati putea prepara acasa o cina romantica, sau sa iesiti sa cinati in oras, dar apoi sa va intoarceti sa mancati acasa desertul. Sunt o multime de lucruri pe care le-ati putea face – scopul este sa fiti atenti ca relatia voastra sa nu fie afectata de grijile financiare. Este timp sa va ocupati si de finante, dar si timp pentru a va bucura de relatie. Pasiunea dintre voi nu ar trebui sa fie legata de acele probleme si nu este necesar sa va razvratiti unul contra celuilalt, deoarece este o situatie pe care amandoi o puteti aborda si cuceri impreuna – asemeni unui cuplu iubitor.

Lucruri de tinut minte:
• Cum v-ati simtit atunci cand v-ati indragostit si concentrati-va asupra motivelor pentru care va iubiti, in primul rand.
• Amintiti-va cat de mult va sustineati unul pe celalalt atunci cand lucrurile mergeau bine. Acum este momentul sa va sustineti reciproc din nou si in vremuri de restriste.
• Amintiti-va ca este nevoie de amandoi pentru a mentine lucrururile pe drumul bun. Cheia este munca in echipa!
• Fiti intotdeauna deschisi sa va ascultati reciproc, chiar daca nu cadeti mereu de acord. Daca ignorati lucrurile si dati vina unul pe celalalt sau fiind necomunicativi cand celalalt vrea sa discute, problemele financiare nu vor disparea, ci ar putea sa se agraveze in mai multe sensuri si nu doar intr-unul singur.
• Abordati impreuna situatia si veniti cu un plan care sa va convina amandurora, pentru a va ajuta sa va regasiti echilibrul…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed