HomeRelatiiDespartire Tentatia: de ce apare tentatia infidelitatii si cum se poate intari relatia?

Tentatia: de ce apare tentatia infidelitatii si cum se poate intari relatia?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
Tentatia-de-ce-apare-tentatia-infidelitatii-si-cum-se-poate-intari-relatia in Despartire

Nu exista nimic nou despre tentatie, asa ca trebuie sa parcurgem inca de la inceput toate tipurile cunoscute. Natura umana este curioasa sa descopere cat de departe poate ajunge cu adevarat in viata si, cu toate ca putem avea sanatate, succes si dragoste adevarata, exista mereu un mic semn de intrebare in sinea noastra ce ne face sa ne intrebam: ce se mai afla acolo pentru mine?

Insa, cum stau treburile cu infidelitatea? De ce se simt tentati oamenii sa insele si de ce aleg sa aiba relatii daca le fug ochii si dupa alte persoane? Adevarul este ca nimeni nu cade intentionat in tentatie – majoritatea dintre noi vrem sa fim buni, devotati si loiali, deoarece, la randul nostru dorim sa primim aceleasi lucruri de la ceilalti. Intram in relatii deoarece tanjim dupa dragostea speciala, care este diferita de toate celelalte legaturi pe care le stabilim zilnic cu alti oameni.

Intram in relatii si pentru ca nu dorim sa ne simtim singuri si de aceea cautam persoana cu care sa ne simtim ca avem cea mai buna compatibilitate, astfel incat sa imbatranim impreuna, fiind impreuna la bine si la rau. De obicei, cand cineva se simte tentat sa insele, rareori are legatura doar cu sexul sau cu felul in care arata cealalta persoana. Bineinteles, cu totii constientizam imaginea sa, chiar daca avem deja relatii, dar nu este de ajuns pentru a ne ademeni in infidelitatea propriu-zisa. Mai jos sunt principalele motive ale tentatiei infidelitatii in relatii:

• Blocajul intr-o anumita rutina. Relatiile raman deseori blocate in rutina in care dispar misterul si entuziasmul. Multi cred ca intr-un final toate relatiile ajung sa isi piarda „sarea si piperul”, dar nu inseamna ca trebuie sa fie astfel. Daca va mentineti interesati reciproc si va asigurati ca relatia voastra este o calatorie nesfarsita plina de descoperiri, aceste lucruri va vor ajuta pe tine si pe partenerul tau sa ramaneti apropiati si sa fiti mereu interesati unul de celalalt. Asadar, fiti siguri ca nu sunteti prinsi in rutina si nu fiti lenesi in privinta relatiei voastre. Amintiti-va sa iesiti impreuna la intalniri, sa incercati si sa va invatati reciproc lucruri noi.

• Lipsa comunicarii. Pe masura ce relatia devine tot mai veche si mai matura, partenerii au tendinta de a deveni prea confortabili si increzatori, iar totul este ok pana cand inceteaza sa mai comunice asa cum obisnuiau. Multe femei cred ca partenerii lor stiu totul despre ele si considera ca acum nu mai este nevoie sa le spuna nimic. Cand lipseste comunicarea intr-o relatie, barbatul (sau chiar si femeia) incepe sa se simta singur si deconectat din punct de vedere emotional, asa ca incepe sa tanjeasca din nou dupa acea conexiune. Aici este momentul in care cel in cauza incepe sa observe persoanele din jur si devine tentat sa gaseasca pe cineva din afara relatiei care sa ii ofere atentia si confortul care lipsesc din relatia sa. Asadar, asigura-te ca mentii intotdeauna deschisa comunicarea dintre tine si partenerul tau si ca are loc zilnic, chiar daca vorbiti doar despre lucruri simple sau marunte.

Exista prea multa prietenie. A fi buni prieteni este esential intr-o relatie si la fel de important este sa mentineti aceasta prietenie in tandem cu dragostea intensa. Totusi, pe masura ce relatia se maturizeaza, partenerii tind sa se concentreze mai mult pe legatura de prietenie si sa neglijeze latura romantica a relatiei, cauzand pierderea „scanteii” si a pasiunii. Acest aspect il poate face pe partener (sau pe ambii) sa fie tentat sa insele, deoarece, intr-un final, va tanji dupa o apropiere romantica si sexuala, iar daca va simti ca nu mai este posibila relatia sau daca nu se mai simte excitat de partenera, in acel moment devine infidel pentru a-si indeplini acele dorinte si nevoi pentru legatura romantica/sexuala…

Nu exista o garantie de 100% ca partenerul tau te va insela, asa ca este nevoie sa aveti incredere unul in celalalt, sa iti asculti instinctele si, de asemenea, ar trebui sa depui toate eforturile pentru ca relatia voastra sa fie pe cat posibil una sanatoasa. Deci, comunicati deschis si sincer, adaugati varietate pentru a mentine lucrurile palpitante si pentru a avea un echilibru sanatos intre prietenia apropiata si pasiunea incitanta.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed