HomeRelatiiDRAGOSTE 10 lucruri pe care NU trebuie să le spunem bărbaților dacă dorim să avem o căsnicie fericită

10 lucruri pe care NU trebuie să le spunem bărbaților dacă dorim să avem o căsnicie fericită

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/02/10-lucruri-pe-care-NU-trebuie-să-le-spunem-bărbaților-dacă-dorim-să-avem-o-căsnicie-fericită.jpg

Cheia succesului unei căsnicii reușite și de invidiat este posibilitatea de a comunica deschis cu partenerul tău de viață. Comunicarea liberă dă dovadă de încredere în persoana iubită, însă uneori trebuie să acorzi mare atenție modului în care îi spui anumite lucruri, deoarece s-ar putea ca acestea să fie interpretate greșit.

Dacă nu ai fost avertizată până în prezent de replicile de tipul „așa nu”, îți oferim noi câteva ponturi.

1. „Știam că va veni și momentul ăsta”!

Partenerului tău îi va fi limpede ca apa că tu aveai de la începutul relației impresia că va veni acel moment în care el fie va da greș, fie va fi total împotriva părerilor tale.

2. „Tu mereu… Tu niciodată”!

Creezi frontul unei lupte în care el este mereu cel atacat pe nedrept, în majoritatea situațiilor. Dacă vrei să-i transmiți că face ceva greșit, evită cu desăvârșire generalizările.
Fiecare bărbat încearcă să-i facă pe plac soției sale, dar dacă totuși calcă strâmb, spune-i acest lucru, nu-l lăsa să dea cu presupusul la infinit.

3. „Nu ești bun de nimic”!

Dacă în cazul anterior îi dădeai de înțeles că nu face ceva bun, cu replica aceasta vei reuși să îl frustrezi de-a dreptul. Dacă eșuează o singură dată asta, nu înseamnă că este nepriceput. Acordă-i mai multă răbdare.

4. „Lasă. Mă descurc și singură”!

Chiar dacă ești o femeie independentă și descurcăreață, nu-l opri atunci când vrea să îți ofere o mână de ajutor. Dacă îl vei opri de fiecare dată, va crede că nu îl consideri capabil să facă ceva pentru tine.

5. „Trebuia să ascult de mama. M-a avertizat în privința ta încă de la început”!

Prin această replică dai clar de înțeles că există un „judecător” al căsniciei voastre, în special unul care îl are mereu în ochi și care aștepta de mult timp ca el să facă ceva greșit. Nu te lăsa influențată de alte persoane și încearcă să rezolvi orice problemă apărută împreună cu soțul tău și cu nimeni altcineva.

6. „Ești copia fidelă a tatălui tău”!

Nimic mai amenințător decât această replică. Îi vei da de înțeles că nu ai o părere bună despre tatăl său, iar dacă acesta avea obiceiuri proaste, sau încă le are, soțul tău va trăi cu impresia că a moștenit tot ceea ce era mai rău.

7. „Ai vazut?! Ai putea să faci și tu asta din când în când”!

Dându-i de înțeles că nu face anumite lucruri, cu siguranță nu-l va motiva să le facă pe viitor. Oferă-i doar mici sugestii în a întreprinde anumite activități casnice și nu le face să pară ca un reproș.

8. „Ce copil poți fi”!

Dacă te simți „sufocată” de gesturile copilărești ale soțului tău, nu lua acest lucru ca fiind unul rău. Gândește-te că el încearcă doar să îți arate cât de mult te iubește.

9. „Și ce dacă nu ajugem la timp”?

Repetată de mai multe ori, va duce în direcții în care nu vă doriți nici unul să ajungeți. Bărbații sunt mereu punctuali, iar dacă soțul tău va întârzia din cauza ta, și nu a lui, fii sigură că-i forțezi limitele calmului.

10. „Ai grijă de… Nu uita să…”

Tipic femeilor care vor să facă totul corect și la timp. Îi vei da de înțeles că nu se implică așa cum trebuie, iar atunci când ar intenționa să o facă tu tot nu-i dai voie…

Încearcă să gândești un lucru de două ori înainte de a-l spune. Un reproș repetat de mai multe ori ar putea cauza probleme serioase de înțelegere sau chiar de încredere, iar acest lucru nu este deloc benefic pentru o căsnicie „sănătoasă”.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed