Cele mai frumoase filme de Crăciun – Top 30

Share

 • Filme de Crăciun pentru toate vârstele
 • Cele mai frumoase filme de Crăciun
 • Top 30 cele mai frumoase filme de Crăciun

Cele mai frumoase filme de Crăciun nu se vor demoda niciodată, acestea putând fi vizionate an de an cu aceeași emoție și cu maximum de interes.

Iată că sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, motiv pentru care cele mai frumoase filme de Crăciun trebuie făcute cunoscute.

Cele mai frumoase filme de Crăciun din toate timpurile

 1. Singur acasă – Home Alone

Cele mai frumoase filme de Crăciun nu ar fi putut fi la fel de bine delimitate fără a aminti seria Singur acasă. Încă de la prima parte, filmul a cucerit inimile tuturor celor care l-au vizionat. Micuțul Kevin, personajul principal din Singur acasă, interpretat de către Macaulay Culkin, a impresionat iubitorii de film din întreaga lume. Fără dar și poate, Singur acasă este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, iar fără acesta sărbătorile nu ar mai avea același farmec.

 1. O viață minunată – It’s A Wonderful Life 

Acest film datează din anul 1946, continuând să rămână un clasic printre cele mai frumoase filme de Crăciun. Pelicula merită vizionată în noaptea de Ajun alături de familie, căci este de o emoție extraordinară. Filmul este o piesă relevantă și pentru cultura vremii, stilul vestimentar, mentalitate.

 1. Colindă de Crăciun – A Christmas Carol

Este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, care datează din anul 1938. Acesta este o ecranizare după romanul lui Charles Dickens și subliniază foarte atent tema sărbătorilor de iarnă, punând accentul pe spiritul caracteristic acestora.

 1. Cum a furat Grinch Crăciunul – How the Grinch Stole Christmas 

Unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun este tocmai această comedie în care joacă actorul Jim Carrey. Filmul a devenit foarte popular, imaginea personajului Grinch fiind răspândită în întreaga lume. În acest film comedia se îmbină foarte bine cu emoția și sensibilitatea.

 1. Cadoul de Crăciun

Acest film este unul dintre cele mai frumoase pelicule cu tematică de Crăciun, mai ales că îmbină emoția cu suspansul. Povestea se bazează pe relația mamă-fiu, aceasta fiind una deosebit de sensibilă. Filmul a fost lansat în 2002 și este foarte relevant pentru ilustrarea spiritului sărbătorilor de iarnă.

 1. Cine este Moș Crăciun? – Santa Who?

Apărut în anul 2000 în regia lui William Dear, acest film este despre dificultățile prin care trece Moș Crăciun. Filmul este foarte potrivit pentru copii și merită vizionat în apropierea Crăciunului, fiind unul dintre cele mai frumoase filme de acest gen.

 1. Steaua Crăciunului – Eve’s Christmas

Este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun care trebuie vizionate în noaptea de Ajun. Acesta este despre prietenie și cât de dăunătoare poate fi singurătatea. Filmul a apărut în 2004, în regia lui Timothy Bond.

 1. Crăciun în Țara Minunilor – Christmas in Wonderland

Este o comedie care a apărut în 2007 și care se încadrează perfect în lista celor mai frumoase filme de Crăciun. Personajele trec printr-o perioadă destul de dificilă, mai ales din punctul de vedere financiar, dar în cele din urmă spiritul sărbătorilor va fi cel care remediază situația.

 1. Familia lui Moș Crăciun – The Santa Clause 3: The Escape Clause

Combinația dintre o nuntă fastuoasă, o încoronare și sărbătoarea Crăciunului este surprinsă în comedia regizată de către Harvey Frost. Acesta este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, mai ales că are și o latură a fantasticului foarte interesantă.

 1. Crăciunul îndrăgostiților – Christmas in Love

Un film de Crăciun romantic, în care conflictele sunt la tot pasul. Cu toate că nu pot sta departe de dispute, personajele reușesc să se bucure de sărbătoarea Crăciunului împreună cu persoanele iubite. De asemenea, filmul poate fi și o veritabilă comedie de Crăciun.

Filme de Crăciun recente

Cele mai frumoase 30 de filme de Crăciun au fost filmate fie cu zeci de ani în urmă, fie într-un timp ceva mai recent. Iată, așadar, o listă cu cele mai frumoase filme de Crăciun filmate în ultimii ani:

 1. De Crăciun nu stăm acasă! – Four Christmases

Filmată în 2008, pelicula continuă să facă senzație și la zece ani de la lansarea sa, fiind o comedie memorabilă, dar și unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun. Personajele principale sunt nevoie să sărbătorească Crăciunul de patru ori într-o singură zi, prin prisma familiilor lor.

 1. Ho Ho Ho

Este un film românesc de Crăciun care îl are în rolul principal pe Ștefan Bănică Jr. Filmul a fost lansat în 2009 și face cunoscută publicului povestea dintre un puști rătăcit și un Moș Crăciun infractor.

 1. De pază de Crăciun – The Dog Who Saved Christmas Vacation

În anul 2010 a apărut și partea a doua a acestui film, intitulată Vacanță fără griji. Filmul este despre „povestea de dragoste” dintre doi cățeluși, Zeus și Bella. Pe lângă cucerirea Bellei, Zeus mai are de înfruntat și doi infractori, așa că filmul de Crăciun este deopotrivă o acțiune și o peliculă romantică.

 1. Marea Cursă de Crăciun – Arthur Christmas

Arthur, fiul cel mic al lui Moș Crăciun, are șansa de a-și dovedi calitățile, căci unul dintre milioanele de copii din întreaga lume a rămas fără cadou. Arthur va trebui să rezolve această problemă înainte de răsăritul soarelui. Filmul a fost lansat în 2011, în regia lui Barry Cook și a lui Sarah Smith.

 1. Ho Ho Ho 2: O loterie de familie

Ho Ho Ho 2: O loterie de familie este continuarea filmului din 2009, care îi are ca protagoniști pe Andreea Marin și Dragoș Bucur. Filmul a apărut în 2012 și este despre bucuria de a avea o familie, despre dorințele unei fetițe nevoiașe pe nume Ema.

 1. Crăciun de poveste – Christmas Belle

Este o comedie romantică lansată în 2013 în care dragostea și spiritul sărbătorilor se potrivesc perfect. Acesta este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, regizat de către Alex Wright.

 1. Poveste de iarnă – Winter’s Tale

Este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, lansat în 2014, în regia lui Akiva Goldsman. Filmul ilustrează un destin palpitant al unui bărbat care și-a pierdut memoria.

 1. Poveste de dragoste

O producție românească, lansată în 2015, despre iubirea dintre Sebastian și Aprilia, doi tineri artiști. Filmul îi are în rolurile principale pe Dragoș Bucur și Raluca Aprodu, iar povestea se învârte în jurul influențelor și sentimentelor.

 1. Moșul cel rău – Bad Santa 2

Lansat în 2016, filmul este, de fapt, continuarea filmului Bad Santa din 2003. Regizat de către Mark Waters, filmul este o acțiune veritabilă care merită inclusă pe lista celor mai frumoase filme de Crăciun.

 1. Un prinț de Crăciun – A Christmas Prince

Este o comedie romantică, produsă de Netflix și filmată în mai multe locuri din România, printre care și Castelul Peleș. Filmul este despre viața unei familii regale, viața privată a unui prinț și dorința unui reporter de a afla cât mai multe despre acesta. Acest film are și o continuare, A Christmas Prince: The Royal Wedding.

Cele mai frumoase filme de Crăciun de văzut cu familia

 1. Pur și simplu dragoste – Love Actually

Este un film din 2003, cu Keira Knightly și Liam Neeson, în regia lui Richard Curtis. Acțiunea filmului se desfășoară pe o perioadă mai mare și urmărește evoluția a opt cupluri. Filmul este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun care surprind iubirea în toate formele sale.

 1. Vacanța – The Holiday

Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz și Jude Law fac o echipă imbatabilă în realizarea acestui film. Filmată în 2006, pelicula este despre două povești de viață care se intersectează chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

 1. O altă șansă – Family Man

Este un film cu Nicolas Cage și Tea Leoni, despre cât de repede poate lua viața o întorsătură neașteptată. De asemenea, filmul este despre valoarea banului, iubire și șansa de a cunoaște și o altă perspectivă.

 1. Un Crăciun printre străini – Surviving Christmas

Este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, în care un tânăr încearcă să cumpere spiritul sărbătorilor. Deși nu se așteaptă ca această experiență să îl marcheze în vreun fel, consecințele vor fi de-a dreptul surprinzătoare.

 1. Noel

Un film cu Penélope Cruz și Paul Walker, despre farmecul Crăciunului și puterea iubirii. De asemenea, în film mai apar și Robin Williams, Susan Sarandon și Alan Arkin.

 1. Crăciun Alb

Este un musical de excepție care poate fi catalogat drept unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun. Acesta îi are în rolurile principale pe Bing Crosby și Danny Kaye și este despre prietenie, ajutor și altruism.

 1. Serendipity

Este o comedie romantică de Crăciun în care protagoniștii se lasă în voia destinului. Personajul principal feminin își pune toate speranțele în soartă, astfel că așteaptă ca iubirea să vină ca ceva natural, nu premeditat.

 1. Scrisori către Moș Crăciun

Una dintre cele mai frumoase pelicule de dragoste numai bune de vizionat în preajma Crăciunului. Filmul este despre o doi angajați la poștă care se vor îndrăgosti.

 1. În timp ce tu dormeai – While You Were Sleeping

Este un film cu Sandra Bullock apărut în 1995. Acesta este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, mai ales că protagoniștii ajung să se iubească fără a se cunoaște prea bine…

 1. Un sărut de Crăciun

Este un film de Crăciun în care iubirea și conflictele sunt la tot pasul. Cu toate acestea, povestea palpitantă dintre protagoniștii Wendy și Adam îi va captiva pe cei care o vor viziona.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news