Colinde de Crăciun pentru copii în română și engleză

Share

Colindele de Crăciun pentru copii sunt cântece foarte vesele și antrenante care au, de regulă, două scopuri: să îi bucure și să îi distreze pe cei mici, dar și să îi introducă pe aceștia în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Copiii sunt foarte atrași de cântecelele amuzante, în care inflexiunile vocii interpretului sunt destul de neobișnuite. Astfel, aceste colinde de Crăciun pentru copii trebuie să fie dintre cele mai haioase, fiind nevoie ca acestea să atragă copilul în momentul audiției.

De la ce vârstă pot asculta copiii colinde?

Aceste Colinde de Crăciun pentru copii nu au niciun fel de restricție legată de vârstă, fiind foarte potrivite atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii aflați la limita adolescenței. Pe măsură ce cresc, copiii vor manifesta diferite reacții față de colindele de Crăciun pe care le vor asculta, singura preocupare fiind cea de preferințe și nu de vârstă. Iată câteva sfaturi utile atunci când vine vorba de a alege colinde de Crăciun pentru copii:

 • Perioada anului – colindele de Crăciun, așa cum o spune și numele, trebuie ascultate exclusiv în preajma sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă melodia poate deveni una dintre preferatele copilului, acesta nu trebuie să o asculte prea des în perioada caldă a anului, de exemplu. Motivul este acela că melodia cu tematică își va pierde din semnificație. Colindele de Crăciun pentru copii se recomandă a fi ascultate odată cu sărbătoarea Sfântului Andrei și până de Anul Nou.
 • Atmosfera – colindele de Crăciun pentru copii trebuie ascultate într-o atmosferă cât mai plăcută, atunci când cel mic este liniștit. Colindele pot fi puse pe fundal în momentul în care copiii se joacă, mănâncă sau chiar dorm, cu condiția ca volumul să fie unul potrivit. De asemenea, cu ajutorul colindelor potrivite pot fi inițiate numeroase jocuri interactive.
 • Limba – colindele de Crăciun pentru copii există într-o mulțime de limbi, printre care germana, engleza și franceza. Odată ce copilul devine receptiv și interesat de învățarea unei limbi noi, colindele de Crăciun pot fi un element distractiv prin care acesta poate învăța mai ușor.

Cele mai frumoase colinde de Crăciun pentru copii

În materie de colinde de Crăciun pentru copii, piața muzicală este foarte ofertantă. Fie că este vorba despre colinde mai noi sau mai vechi, despre interpreți consacrați sau nu, colindele pentru copii sunt mereu reinventate, reinterpretate sau compuse de la zero. Unele dintre cele mai frumoase colinde de Crăciun pentru copii sunt:

 • Săniuța fuge – este un colind cu o vechime semnificativă, care a încântat multe generații de copii și continuă să facă acest lucru. Atât versurile, cât și linia melodică sunt vesele și antrenante, ușor de reținut de către cei mici. Acest colind de Crăciun pentru copii se cântă adesea la serbările școlare și la festivalurile cu tematică.

 • Steaua sus răsare – este un colind pentru copii a cărui origine este veche, este unul cu care au crescut mai multe generații. Cu toate acestea, colindul își păstrează importanța, mai ales că face trimitere la obiceiurile și tradițiile de Crăciun. Deși colindul are mai multe strofe care pot fi greu de reținut de către cei mici, el poate fi ascultat în întregime și interpretat parțial de către copii.

 • Sus la poarta Raiului – este un colind de Crăciun foarte potrivit pentru copii, mai ales că versurile relatează în detaliu scene biblice. Astfel, cei mici vor înțelege cu mai multă ușurință mesajul colindului.

 • Domn, Domn să-nălțăm – este un colind de Crăciun pentru copii destul de vechi și foarte cunoscut. Acest colind este foarte potrivit pentru cei mici, mai ales datorită versurilor ușor de reținut.

 • Moș Crăciun cu plete dalbe – este probabil colindul preferat al copiilor, căci îl are ca protagonist pe cel mai îndrăgit și mai așteptat personaj al iernii. În general, colindele care fac referire la Moș Crăciun și la cadourile pe care acesta le aduce sunt printre preferatele celor mici.

 • Din ceruri ninge alb – este un colind de Crăciun pentru copii apărut destul de recent, interpretat de către Andra, alături de fiul ei, David. Melodia a prins foarte bine în rândul celor mici, versurile fiind reținute rapid. Deși colindul a fost lansat oficial în 2015, acesta se ascultă cu la fel de mult interes și după o perioadă mai mare.

 • Brăduleț, brăduț drăguț – este un colind de Crăciun extrem de vesel și foarte ritmat. Acesta este interpretat de către Gașca Zurli și se află printre preferatele celor mici. Linia melodică este foarte antrenantă, colindul pentru copii putând fi ascultat în timpul orelor de joacă ale celor mici.

 • Îngerii șoptesc – este un colind de Crăciun pentru copii inspirat din povestirile biblice. Acest colind are un ritm ceva mai lent, linia melodică fiind una liniștitoare. Acest colind poate fi ascultat de către cei mici înainte e a merge la culcare.

 • We Wish You A Merry Christmas – un colind de Crăciun pentru copii cântat în limba engleză care merită ascultat cât mai des. Versurile sunt distractive, cuvintele sunt elementare și ușor de învățat. Așadar, și acest colind face parte din topul cu preferate al celor mici.

 • Let it Snow – interpretat de marele artist Frank Sinatra, acest cântec poate fi un veritabil colind de Crăciun pentru copii. Linia melodică este foarte plăcută, potrivită pentru orele în care cei mici trebuie să meargă la somn. Acest colind îi va liniști și le va distrage atenția. De asemenea, limba engleză folosită în interpretarea cântecului este una foarte corectă, cu o pronunție impecabilă, elementară.

 • Jingle Bells – este un cântecel de Crăciun foarte cunoscut în întreaga lume, consacrat tot de către Frank Sinatra. Copiii iubesc acest colind de Crăciun și îl fredonează încă de la vârste foarte fragede.

 • O, Tannenbaum – este, de fapt, varianta în limba germană a colindului „O, brad frumos”. Acest colind de Crăciun pentru copii este potrivit pentru prichindeii care vor să învețe cuvinte noi într-o limbă diferită de ceea ce aud în mod obișnuit. Versurile sunt foarte antrenante și ușor de reținut.

 

 • Feliz Navidad – este un colind de Crăciun pentru copii în limba spaniolă, foarte popular și foarte îndrăgit de către cei mici. La fel ca și cele anterioare, acest colind este interpretat într-o limbă spaniolă elementară, ușor de reținut și de pronunțat de către cei mici. Linia melodică este foarte ritmată, colindul de Crăciun pentru copii fiind foarte potrivit pentru orele de joacă…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news