HomeRelatiiDRAGOSTE Cum sa traiesti o viata fericita si satisfacatoare

Cum sa traiesti o viata fericita si satisfacatoare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
Cum-sa-traiesti-o-viata-fericita-si-satisfacatoare in DRAGOSTE

Singurul mod prin care poti duce o o viata fericita este sa incepi sa faci lucruri care te bucura si te multumesc. Desigur, suna usor, dar poate fi intr-adevar asa daca iti amintesti ca trebuie sa iei lucrurile pas cu pas si sa te pui pe tine in topul prioritatilor. Prea multi oameni se neglijeaza pe ei insisi, simtind ca ar fi un gest egoist daca si-ar lua timp si pentru a se concentra asupra propriei persoane, in timp ce considera bine a avea grija de ceilalti si de alte aspecte ale vietii.

Cum sa traiesti o viata fericita si satisfacatoare

Cu fiecare zi ce trece stam deoparte si vedem cum ne traim vietile fara o fericire deplina si fara a avea satisfactia a tot ce ne dorim si avem nevoie. Majoritatea oamenilor isi petrec timpul fiind stresati, ingrijorati sau avand o panica permanenta referitoare la tot ce este nevoie sa faca pentru viitorul lor, pentru cresterea copiilor, au grija serviciului, a scolii precum si a treburilor zilnice. Suna cunoscut? Bineinteles ca da, de aceea atat de multe persoane se regasesc in acest tipar. Cand incepem sa traim din plin o viata fericita si satisfacatoare?

Este obligatoriu sa nu uiti niciodata de tine insati. Descopera cine esti cu adevarat si ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine. Nu poti pur si simplu sa traiesti o viata minunata. Este necesar sa iti faci planuri de viata pe care sa le urmezi, iar acelea reflecta cine esti cu adevarat.

Cei mai multi oameni prefera sa evite planificarea telurilor in viata si a visurilor, deoarece este posibil sa le fie teama de a se incumeta sau de a esua. Se simt ca daca scriu ar fi ceva oficial, iar apoi ar trebui sa se tina de acele lucruri. Aici este punctul in care trebuie sa iti estimezi inportanta misiunilor tale in viata. Ce este cel mai important pentru tine? Sa slabesti ca sa ajungi la o anumita greutate? Sa iti obtii diploma? Sa iti petreci mai mult timp impreuna cu sotul sau copiii? Oricare ar fi motivele, scrie-le. Vei simti ca poate nu este suficient sa iti stabilesti in minte telurile si visurile, caci ai putea sa ajungi sa te dezamagesti singura si sa esuezi. Scriindu-le, vei avea o reprezentare vizuala a acelor idealuri si o organizare; scrisul iti va aminti zilnic scopurile in viata.

Fixeaza termene limita pentru aceste idealuri, caci este un mod bun de a te asigura ca le vei duce la bun final. Ca sa eviti dezamagirea, fii realista cand le stabilesti datele. De exemplu, daca vrei sa slabesti 4,5 kg, nu iti acorda o saptamana pentru acest lucru; te vei tortura singura si te vei deprima atunci cand saptamana se va sfarsi, iar tu vei constata ca nici macar nu te-ai apropiat de acea cifra. De fapt, ai putea ajunge chiar sa renunti la a mai slabi, doar din cauza ca termenul a fost nerealist. Rezerva-ti timp in fiecare zi pentru a privi lista cu telurile si pentru a-ti aminti cat de importante sunt pentru tine. Intreaba-te si de ce le consideri astfel. Nu este suficient doar sa stii ca ceva este important, trebuie sa stii motivele din spatele acelor visuri si teluri pe care le ai, pentru ca mintea sa perceapa mai clar si sa inteleaga cu exactitate de ce este necesar sa iti parcurgi misiunile.

Scuzele sunt demonii cu care trebuie sa inveti sa te lupti daca vrei sa incepi sa traiesti o viata fericita si satisfacatoare. Majoritatea oamenilor sustin ca au multe visuri, dar spun ca nu au timpul pentru a le indeplini. Inceteaza cu scuzele! Esti singura care detine puterea pentru a te remarca in propria ta viata. Bineinteles, cu totii ducem o viata incarcata intre cariere si familii, dar nimic nu ocupa chiar 24 de ore pe zi. Asadar, daca exista ceva cu adevarat important pentru tine, te vei asigura ca iti faci timp pentru el. Poti face asta inlocuindu-l cu ceva mai putin important din programul tau. De exemplu, daca sustii ca nu ai timp pentru a te dedica altor teluri importante din viata ta, poate este momentul sa faci niste observatii in detaliu asupra modului in care iti petreci timpul. Daca iti petreci mai multe ore pe zi muncind, studiind, iar apoi cateva ore ingrijindu-te de treburile casei si familie, ce mai ai de facut in restul zilei? Daca iti petreci o buna parte din timp privind la televizor, atunci poti sa o folosesti in a incepe sa iti faci un plan cu exercitii asupra carora te-ai gandit sa te concentrezi pentru o perioada mai mare (sau asupra unul ideal pe care il ai).

Daca iti faci o lista cu prioritati, nu inseamna ca esti egoista. De fapt, este obligatoriu sa procedezi astfel daca vrei sa ai succes in celelalte aspecte ale vietii tale. Daca tu nu esti fericita si multumita, atunci nici viata ta nu va fi in acest mod, caci vei fi epuizata si nefericita. Este posibil sa iti ignori in mod constient nevoile si dorintele, dar subconstientul tau nu uita de tine si iti va aminti constant stresul, furia, tristetea, nesiguranta si sentimentele esecului. Incepe sa-ti asculti vocea interioara si devino cea mai buna prietena a ta, sprijinul de nadejde de care ai nevoie…

Nimeni nu va face eforturi pentru fericirea ta, asa ca trebuie sa gasesti in tine insati puterea si motivatia pe care le ai in suflet, spre a le folosi asupra intereselor tale care te duc pe calea fericirii si a satisfactiei. Poti face orice iti propui in minte si, odata ce te-ai regasit, vei invata si realiza cat de frumoasa si capabila esti cu adevarat si ca ai fost mereu asa. Nu vei constientiza doar aceste lucruri, ci vei incepe sa te iubesti tot mai mult, iar toate acestea te vor conduce la obtinerea acelor idealuri care te vor face sa simti cea mai fericita, dar totodata iti vor deschide calea spre alte noi visuri implinite.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed