Home RelatiiDRAGOSTE DE CE NU ESTE BINE SĂ AI O RELAŢIE CU UN BĂRBAT MAI ÎN VÂRSTĂ DECÂT TINE?

DE CE NU ESTE BINE SĂ AI O RELAŢIE CU UN BĂRBAT MAI ÎN VÂRSTĂ DECÂT TINE?

autor Elena Yvette
531 vizualizari
loading...

De cele mai multe ori, atunci când începi o relaţie cu un bărbat mai în vârstă decât tine, îţi pui toate speranţele în acea relaţie, speri că va dura pentru totdeauna şi că veţi ajunge să vă întemeiaţi împreună un cămin. Acesta nu este un lucru rău, dar câteodată trebuie să vezi şi dincolo de aparenţe.

Psihologii vin cu o serie de motive pentru care consideră că nu este bine să ai o relaţie cu un bărbat mai în vârstă decât tine. Asta însă nu înseamnă că trebuie să eviţi să ieşi cu bărbaţi cu câţiva ani mai mari, ci doar să fii atentă la anumite aspecte.

  • ŞANTAJUL EMOŢIONAL

În momentul în care ai o relaţie cu un bărbat mai în vârstă decât tine, tinzi să crezi că el are dreptate şi ar trebui să acţionezi aşa cum spune el, iar acest lucru îl poate determina să profite de pe urma ta şi să afirme că te părăseşte în cazul în care vei lua atitudine, aşa că mare grijă!

  • DORINŢELE ŞI NEVOILE NEÎMPLINITE

Pot exista situaţii în care, din diverse motive, nevoile tale nu corespund cu nevoile lui sau invers. În acest caz, bărbatul care se consideră mai matur decât tine poate încerca să te facă să renunţi la planurile pe care le-ai avut până acum. Mai mult decât atât, dorinţele tale nu reprezintă importanţă pentru el.

  • SITUAŢIA FINANCIARĂ

Banii joacă un rol destul de important în relaţia cu un bărbat mai în vârstă decât tine, în ideea că poţi depinde de veniturile sale în cazul în care situaţia ta financiară nu este una tocmai roz. Ai mare grijă totuşi şi să nu crezi că existenţa unei anumite sume în cont îţi garantează şi fericirea!

  • PERSONALITATEA

În momentul în care ai început relaţia cu un bărbat mai în vârstă decât tine, tu ai cunoscut de fapt doar o parte a personalităţii sale. Se prea poate ca, pe parcurs, lucrurile să se întoarcă la 180 de grade şi să te întrebi unde a dispărut omul de care te-ai îndrăgostit. Este de preferat să acorzi mare atenţie gesturilor pe care le face în prezenţa ta înainte să treci la pasul următor şi să incepi o relaţie cu el.

  • GELOZIA EXAGERATĂ

Unul dintre factorii de care trebuie ţinut cont în cadrul relaţiei cu un bărbat mai în vârstă este prezenţa sau absenţa geloziei. Chiar dacă a trecut de mult de vremea adolescenţei, poate da dovadă de lipsă de încredere în propria capacitate de a păstra alături o femeie mai tânără şi poate chiar să îţi interzică să ieşi în oraş…

Aceste aspecte sunt deosebit de importante în momentul în care decizi dacă este sau nu bine să ai o relaţie cu un bărbat mai în vârstă decât tine. Alegerea îţi aparține în totalitate, dar nu este rău să ţii cont de faptul că un bărbat mai apropiat ca vârstă poate fi cea mai bună alegere în unele cazuri.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies