HomeRelatiiDRAGOSTE La ce varsta se gandesc barbatii sa se casatoreasca

La ce varsta se gandesc barbatii sa se casatoreasca

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
La-ce-vârstă-se-gândesc-bărbații-să-se-căsătorească in DRAGOSTE

Numarul divorturilor este in crestere, iar foarte multi barbati raman greu de convins sa faca pasul cel mare. Varsta la care acestia incep sa se gandeasca la casatorie conteaza foarte mult, insa sunt si cateva elemente influentabile:

Care este varsta potrivita pentru cei mai multi barbati?

Dorinta de a se casatori ii cuprinde pe cei mai multi dintre acestia in functie de anumite momente legate, in general, de educatie si cariera. Conform studiilor, cei mai multi absolventi de liceu se gandesc la casatorie ca fiind posibila pe la 24 de ani.

Absolventii de facultate se gandesc la casatorie in jurul varstei de 26 de ani, insa perioada potrivita pentru casatorie nu dureaza foarte mult.

Barbatii care au studii universitare sunt dispusi sa se insoare cu femeia potrivita pana in jurul varstei de 33 de ani, iar dupa ce acest prag este depasit, sansele casatoriei incep sa scada, pentru ca acestia incep sa se obisnuiasca cu stilul de viata in care nu exista o femeie fata de care sa aiba responsabilitati foarte mari.

In functie de progresul in cariera, dar si de studiile post-universitare, majoritatea absolventilor considera ca varsta cea mai potrivita pentru casatorie este intre 29 si 33 de ani. Dupa 33 de ani, sansele pentru casatorie mai raman valabile inca cinci ani; insa, dupa 38 de ani, sansele scad drastic…

Exceptiile de la regula

Indiferent de toate aceste praguri, bineinteles ca sunt si exceptii, pentru ca exista unii pregatiti de cele mai mari responsabilitati inca de la varsta de 18 ani. Daca partenerul iti spune ca nu vrea sa se casatoreasca sau vrea sa amane momentul, va trebui sa iti stabilesti un orizont de asteptare. Daca situatia nu se schimba dupa doi-trei ani si tu iti doresti intemeierea unei familii, va trebui sa iei o decizie foarte dificila sau sa reevaluati impreuna situatia.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed