Cand te gandesti la relatii, toate constau in stabilirea obiectivelor. Dupa ce ati trecut de prima etapa a intalnirii si dupa ce v-ati indragostit, amandoi incepeti a va fixa obiectivele pe care le propuneti relatiei voastre, ca de exemplu incotro vreti sa va indreptati si ce idealuri aveti pentru relatia voastra.
Unul dintre principalele motive pentru care se despart multe cupluri este ca nu isi impart unul altuia obiectivele relatiei. Majoritatea oamenilor lasa relatia sa isi urmeze cursul propriu, sa functioneze natural si, cu toate ca este ok in unele cazuri, per ansamblu este important sa va tineti la curent unul pe celalalt cu planurile pe care le faceti asupra relatiei.
In afara faptului ca erati atrasi unul de celalalt, imparteati interese comune si v-ati indragostit, care sunt obiectivele relatiei voastre? Desi nu poti prezice ce se va intampla cu adevarat in viitorul relatiei, deja ai o parere despre ceea ce iti doresti sa oferi si sa primesti de la aceasta legatura romantica. Este important sa intelegi pe deplin care sunt obiectivele tale inainte de a avea discutia aceasta cu partenerul. Cauti un partener serios sau pe cineva cu care sa petreci doar ceva timp ca sa nu fi singura?
Ti-ar placea ca relatia sa duca mai tarziu spre casatorie sau aceasta nu este momentan principalul tau ideal? Cand descoperi cu exactitate ce obiective ai in legatura cu relatia, va trebui sa inveti de ce sunt atat de importante pentru tine acum. De exemplu, daca pentru tine obiectivul este sa te casatoresti, de ce este atat de importat sa te casatoresti in acest punct al vietii tale? Trebuie sa intelegi motivele obiectivelor tale si sa te asiguri ca iti stabilesti obiectivele pe baza motivelor corecte conform celor specificate marriage.com.
Odata ce ti-ai identificat obiectivele, ar trebui sa le spui si partenerului, ca, de asemenea, sa le asculti si pe ale sale, ca sa vedeti in ce stadiu va situati atat individual, cat si precum cuplu. Daca sunt diferente intre obiectivele voastre, atunci incercati sa ajungeti la un compromis pe care amandoi il considerati echitabil pentru relatie. Daca nu aveti aceleasi obiective in cadrul relatiei, nu inseamna ca nu sunteti meniti sa fiti impreuna, ci ca este necesar sa comunicati mai mult ca sa va tineti la curent cu directia in care se indreapta relatia si daca ii lipseste ceva de care are nevoie.
Planuiti moduri in are sa indepliniti obiectivele amandurora si discutati despre ce metode credeti ca ar functiona cel mai bine. De asemenea, scopurile se pot schimba in timp, de aceea tu si partenerul tau ar trebui sa atingeti subiectele tuturor gandurilor, ca sa nu ajungeti niciodata in punctul in care sa simtiti ca relatia devine pierduta si confuza pentru unul dintre voi sau pentru amandoi.
Desi este important sa intelegeti gandurile partenerului, dar este si mai important sa va tineti la curent cu ceea ce doriti cu adevarat si ce aveti nevoie de la relatie. Daca va pierdeti sensul, aceasta va poate face sa ramaneti in relatie desi aceasta nu va multumeste dorintele si nevoile. Ale partenerului s-ar putea schimba si nu vei putea face nimic ca sa il schimbi, doar daca ar alege sa se schimbe personal, deci puterea pe care intr-adevar o ai este sa iti mentii visurile pe care le ai tu insati si nu-ti cobori niciodata asteptarile cu privire la relatie, doar pentru ca doresti sa ramai cu partenerul tau…
Niciunul dintre voi nu ar trebui sa isi reduca asteptarile pentru celalalt, ci sa lucrati impreuna pentru a va mentine relatia pe drumul cel bun. Cu o comunicare deschisa si niste obiective bine stabilite, relatia voastra poate continua sa devina tot mai puternica si mai multumitoare pe planurile care va vizeaza pe amandoi.
Citește și: 5 sporturi grozave pentru cupluri