Top 10 cele mai frumoase flori din lume


2127
loading...

Cele mai frumoase flori din lume pot aduce un zambet cuiva care se confrunta cu probleme, cineva care a fost bolnav sau pur si simplu a avut o zi grea.

cele mai frumoase flori din lume

Afla care sunt cele mai frumoase flori din lume si daruieste-le! Florile sunt cel mai simplu mod de a ne arata sentimentele si emotiile. Acestea sunt o modalitate simpla si sincera de a ne exprima afectiunea.

Cele mai frumoase flori din lume

Daca te-ai intrebat vreodata care cele mai frumoase flori din lume, vei afla in cele ce urmeaza. Florile ne infrumuseteaza viata si ne ajuta sa ne exprimam trairile interioare atunci cand cuvintele nu o pot face si reprezinta un cadou simplu, dar minunat. De asemenea, aduc prospetime atat in gradina si locuinta noastra, cat si la evenimente. Iata un top 10 cu cele mai frumoase flori din lume, asa cum reiese din preferintele majoritatii persoanelor care si-au exprimat parerile:

Florile de cires

In topul cu cele mai frumoase flori din lume se regasesc si florile de cires. Nimic nu este mai frumos decat venirea primaverii, atunci cand florile de cires din copaci sunt in plina floare. Mai mult, acestea sunt celebrate prin festivaluri atat in Japonia, cat si in SUA. Cele mai populare soiuri sunt alb si roz. Florile de cires sunt un simbol al dragostei, sperantei si fericirii si reprezinta, in acelasi timp, frumusetea feminina, puterea si dominanta.

Florile de cires

Dalia

Dalia este una dintre cele mai frumoase flori din lume si provine din America Centrala, Columbia și Mexic. Planta a fost numita dupa botanistul Anders Dahl. Sunt aproximativ 30 de specii si cel putin 20.000 de soiuri. Dalia exista intr-o varietate de nuante, de la bronz pana la rosu sau de la alb la purpuriu. In anumite parti ale lumii, semnificatiile daliei sunt urmatoarele: avertisment, schimbare, iar in Anglia secolului al XIX-lea exprima tradarea. Aceasta floare exprima si sentimente de eleganta si demnitate, este un simbol al angajamentului si al legaturii stranse de dragoste care dureaza pentru totdeauna – astfel se explica motivul pentru care daliile sunt folosite deseori in decoratiile pentru ceremoniile nuptiale ori ale aniversarilor relatiilor sau casniciilor.

Citește și:  Mesaje frumoase de dragoste

Dalia

Cerceii-doamnei

Cerceii-doamnei sunt printre cele mai frumoase flori din lume. Aceste flori, aproape desprinse din povesti, cresc in gradini umbroase. Florile sunt fie de culoare rosie, roz sau alb, si apar in aprilie-iunie.

Cerceii- doamnei

Cana

Cana este un fel de crin ce cuprinde 19 specii de plante cu flori. Acestea se gasesc in mai multe culori, precum galben, rosu, portocaliu si se afla printre cele mai frumoase flori din lume.

Cana

Trandafirul rosu

Printre cele mai frumoase flori din lume se remarca si trandafirul rosu. Acesta este una dintre cele mai romantice si mai parfumate flori. A oferi trandafiri a devenit o traditie cu diferite semnificatii, de la galbenul prieteniei la rosul profund ce semnifica dragostea adevarata. Exista peste o suta de specii, iar cele mai multe se gasesc in Asia, dar sunt, in general, distribuite peste tot in lume. Trandafirii sunt considerati cele mai frumoase plante ornamentale pentru a decora orice gradina. Nu este de mirare faptul ca trandafirul rosu se afla printre cele mai frumoase flori din lume, fiind preferat de extrem de multe femei. Combinatia de flori si spini este considerata un simbol al indeplinirii si perfectiunii.

trandafir rosu

Laleaua

Laleaua este una dintre florile cele mai cultivate in intreaga lume, dar si una dintre cele mai frumoase. Cei mai multi dintre hibrizi sunt cultivati in ghivece si se gasesc intr-o mare varietate de culori. Puteti opta, prin urmare, pentru nuante precum alb, galben, rosu, mov si chiar negru. Laleaua, in sens general, simbolizeaza invierea, determinarea, eleganta si gratia. Cele galbene reprezinta buna dispozitie, iar cele albe, iertarea. In popor se spune ca centrul catifelat al lalelei reprezinta inima persoanei dragi. Prin urmare, lalelele isi merita locul printre cele mai frumoase flori din lume.

Citește și:  Atracţia fizică dispare după patru ani?

Lalea

Lotusul

Lotusul face parte dintre cele mai frumoase flori. Lotusul alb este numit si nufar alb egiptean sau lotus tigru. Specia provine din familia Nymphaeaceae si creste in S-E Asiei si Africii. Florile sunt deosebit de frumoase, iar faptul ca plutesc pe apa le sporeste farmecul. Lotusul are o importanta foarte mare in mai multe culturi ale lumii, simbolizand renasterea si divinitatea. In religia budista este considerat un semn al puritatii mintii si graiului si este asociat cu trezirea spirituala si iluminarea. In religia hindusa este corelat cu frumusetea si reprezinta tot trezirea la nivelul spiritual. In Egipt lotusul simbolizeaza soarele.

Lotusul

Lacramioarele

Fiind un simbol delicat si parfumat al primaverii, lacramioarele au inspirat o serie de legende. O astfel de legenda crestina sustine ca lacrimile pe care Fecioara Maria le-a varsat la cruce s-au transformat in lacramioare. Sunt si ele parte din top 10 cele mai frumoase flori.

Lacramioare

Macul

Macul oriental este una dintre cele mai frumoase flori din lume. Planta infloreste in timpul secetei si, mai ales, in timpul verii. Floarea se gaseste, de asemenea, in mai multe culori, precum alb, roz, rosu, albastru, purpuriu. Semnificatile macilor, in functie de culoare, sunt urmatoarele: macii rosii, in tarile din vest sunt corelati cu moartea, amintirea si consolarea, pe cand in cele din est simbolizeaza succesul si dragostea; macii albi sunt folositi in special la inmormantari si comemorari, deoarece simbolizeaza somnul si odihna de veci, iar macii purpurii, roz si albastri sunt asociati cu imaginatia, luxul si succesul. Cum si macii sunt preferati de extrem de multe persoane, au fost si ei inclusi in clasamentul cu cele mai frumoase flori din lume.

Citește și:  Atracţia fizică dispare după patru ani?

Mac

Plumeria

Topul cu cele mai frumoase flori din lume nu ar putea fi complet fara plumeria. Una dintre cele mai dulci flori pe care le veti mirosi vreodata, plumeria se numara printre cele mai frumoase flori din lume. Mirosul dulce, dar totodata usor, va va face sa va doriti sa il simtiti din nou. Florile sunt colorate ca intr-un pastel si se gasesc in combinatii de alb cu galben sau roz cu galben ori portocaliu. Plumeria are mai multe semnifiicatii, dupa cum urmeaza: farmec, gratie, nastere sau o viata noua, inceputuri noi, creatie, primavara, frumusete. Aceasta floare este deseori asociata cu pozitivitatea, dedicatia, afectiunea si chiar nemurirea…

Plumeria

Asadar, acestea sunt cele mai frumoase flori din lume.

loading...