Home RelatiiSeductie PUNEŢI-VĂ LA PUNCT EXTERIORUL

PUNEŢI-VĂ LA PUNCT EXTERIORUL

autor Elena Yvette
1,K views

Pentru a părea atrăgătoare, nu trebuie neapărat să fiţi o „căprioară” cu picioare lungi. E de ajuns să vă prezentați calitățile, fiind pe deplin conştientă de ele. Fireşte că nici rujul nu e un ajutor de lepădat.

PUNEŢI-VĂ LA PUNCT EXTERIORUL

Cine vrea să aibă succes trebuie să pună preţ pe exteriorul său. Această convingere o împărtăşesc 78% dintre bărbaţi. Studiile confirmă faptul că oamenii cu un fizic plăcut obţin mai uşor ceea ce doresc şi sunt trataţi mai bine. Asta nu înseamnă însă că, pentru a atrage simpatia celor din jur, sunteţi obligată să aveţi o înfăţişare perfectă!

Priviţi-vă in oglindă: sunteţi mulţumită cu ce vedeţi acolo? Sau, poate vă judecaţi cu prea mare severitate: şoldurile vi se par din cale afară de late, pieptul prea voluminos, nasul strâmb. Ţineţi seama de faptul că nu toţi oamenii care izbutesc să ne convingă au măsurile ideale ori sunt mulţumiţi de fiecare parte din trupul lor. Însă, au capacitatea de a-şi vedea propriile calităţi. Proiectează în afară o imagine pozitivă, deoarece sunt în acord cu ei înşişi.

Gândiţi-vă dacă aspectul dvs. exterior în clipa de faţă se află în concordanţă cu trăirile interioare. Sau poate a sosit momentul să faceţi câteva schimbări. Nu e vorba să treceţi la un stil complet diferit, hotărând brusc: Vreau să devin și eu în sfârşit o blondă de top!” Însă, un corp îngrijit, o tunsoare frumoasă, o vestimentaţie corespunzătoare şi un machiaj decent sunt semnale care ne evidenţiază calităţile. Căci exteriorul nostru nu ne exprimă doar personalitatea, ci şi respectul pe care îl acordăm interlocutorului. Dacă sunteţi invitată la o zi de naştere, vă veţi îmbrăca festiv, pentru a vă manifesta afecţiunea faţă de gazde. Nici prin gând să nu vă treacă să vă strecuraţi acolo ca un personaj secundar, costumat în pulover şi cu o pereche de blugi ponosiţi.

Când vă pregătiţi garderoba pentru ziua respectivă ori pentru seară, ar trebui să vă intrebaţi: „Ce impresie vreau să fac astăzi? Să par serioasă, competentă, degajată, sexy? Cum mă vor percepe ceilalţi?”. Aveţi grijă ca, mai ales în situatiile solicitante — cum ar fi un interviu de angajare sau prima intâlnire cu un bărbat — să vă simţiţi bine în hainele pe care le purtaţi, căci asta vă dă siguranţă. Dacă doriţi ca ceilalţi să asculte ce le spuneţi, n-ar trebui să purtaţi prea multe accesorii: bijuteriile, ochelarii cu rame extravagante, eşarfele viu colorate captează privirile şi-i distrag pe interlocutori de la conţinutul comunicării dvs. verbale. Le puteţi folosi însă in mod deliberat, atunci când doriţi să atrageţi atenţia asupra dvs.

Sugestia psihologului: Consultaţi-vă şi cu coafeza, chiar și cu vânzătoarea de la parfumerie sau de la un butic, dacă înfăţişarea ei vă place. Sau intrebaţi-vă prietenele cine le-a tuns şi de unde şi-au cumpărat un costum atât de reuşit…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed