HomeRelatiiSeductie SCHIMBAȚI-VĂ ATITUDINEA

SCHIMBAȚI-VĂ ATITUDINEA

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/SCHIMBAȚI-VĂ-ATITUDINEA.jpg

Cine spune că sunteţi programată pentru rolul de „şoricel”? Daţi la o parte convingerile greşite şi consolidaţi-vă încrederea în propria persoană. Modul cum ne prezentăm reflectă ca într-o oglindă atitudinea noastră.

SCHIMBAȚI-VĂ ATITUDINEA

Dacă ne blocăm în discuţii, avem trac înaintea unei conferinţe, ne panicăm când trebuie să rostim un cuvânt la aniversarea cuiva, toate acestea au de regulă o singură explicaţie: teama că ne vom compromite, că nu vom face impresie bună.

Dialogurile interioare pe care le avem în asemenea momente dezvăluie ceea ce ne inhibă: „N-am voie să spun nimic greşit” , „Cu siguranţă, vor apărea pauze penibile în discuţie”. Sau ne subapreciem: „Interlocutorul nu va fi interesat de mine”, „Colegii sunt mai buni decât pot fi eu”. De unde ştiţi că este într-adevăr aşa şi nu altfel? Dialogurile interioare şi emoţiile negative vă programează pentru nefericire. Percepeţi negativ întregul context al existentei dvs., vă simţiţi inconfortabil în situaţii în care nu aveţi de-a face, în realitate, cu niciun fel de respingere.

Întăriţi-vă încrederea în forţele proprii, făcându-vă curaj de una singură — programarea poate avea loc şi în sens contrar. Spuneţi-vă, de exemplu: „Oamenii pe care îi intâlnesc sunt egali și doresc să intru în contact cu ei”. Încercaţi, de asemenea, să vă schimbaţi convingerile: „Reuşesc să mă prezint bine în faţa altora!” Repetaţi-vă mereu în gând fraza aceasta sau altele asemănătoare.

Încă o sugestie: înainte de întâlnirile ori evenimentele care vă dau emoţii, mergeţi pe jos câteva minute. Păşiţi în ritmul care vi se pare dvs. că se potriveşte cu ceea ce vă aşteaptă. Interiorizaţi senzaţia fizică şi lăsaţi acest elan să vă însoţească în situaţia cu care vă veţi confrunta.

Si aveţi grijă să vă preţuiţi şi să vă lăudaţi destul în fiecare zi. Da, aţi citit bine! Lăudaţi-vă pentru reuşită într-o conversaţie banală, pentru cuvintele prietenoase adresate cuiva, pentru o situaţie pe care aţi izbutit s-o controlaţi. Veţi observa că sunteţi în stare să vă daţi singură putere şi să vă ridicaţi moralul.

Sugestia psihologului: Când trebuie să vorbiţi în faţa unui grup de oameni, căutaţi în public priviri binevoitoare, atente, şi motivaţi-vă cu ajutorul lor.

Exerciţii pentru curaj şi încredere în sine:
Imaginaţi-vă că sunteţi un animal puternic, cu atitudine; de pildă, o leoaică. Staţi în picioare ca o leoaică. Aşezaţi-vă ca o leoaică.
Simţiţi cum vă creşte forţa interioară şi exprimaţi-o prin ţinuta dvs. Fiţi o femeie deschisă şi plină de prestanţă.
Schiţaţi pe o coală de hârtie un portret al dvs. Încercuiţi-l cu o cunună de raze, pe care scrieţi faptele, realizările, planurile de viitor și ţelurile dvs. Înconjuraţi-vă mental cu această cunună de raze formate din trecut şi viitor. Fiţi mândră de dvs. şi luaţi postura corporală ce exprimă această mândrie…
Spuneţi-vă de mai multe ori pe zi: „Sunt unică pe lume. Am dreptul să trăiesc, fiind conştientă de toate calităţile mele”.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed