Home Stiri 10 corporații care controlează tot ceea ce cumpărăm

10 corporații care controlează tot ceea ce cumpărăm

autor Elena Yvette
283 vizualizari

Astăzi, practic tot ceea ce ați cumpărat în magazine este produs de zece corporații transnaționale. Fie că este vorba de Mars sau Snickers, sau Fanta, Sprite – orice ai alege, banii se duc la aceleași persoane. Aruncă o privire mai jos pentru a vedea cui aparține piața.

Kraft Foods
Fondată în 1903 de James Kraft, acum este al doilea cel mai mare producator de produse alimentare ambalate în lume. Bunurile sale sunt vândute în 155 de țări.

Kraft Foods
Nestlé S.A.

Nestlé este cel mai mare producător mondial de produse alimentare, oferind un nivel record de cifra de afaceri anuală. Unele dintre brandurile pe care le produce sunt Nescafe, KitKat, Nesquik.

Nestlé

Procter & Gamble

Lider de piață în produse de larg consum, Procter & Gamble este, de asemenea, cea mai mare companie de publicitate de pe planetă, cheltuind în jurul valorii de opt miliarde de dolari pe publicitate pe an. Printre brandurile sale cele mai cunoscute se numără Fairy, Ariel și Lenor, precum și Pampers, Tampax, Head & Shoulders, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Gucci … si multe altele.

Procter & Gamble

Johnson & Johnson

Cosmetice, produse de igienă și echipamente medicale sunt printre lucrurile pe care Johnson & Johnson produce prin intermediul companiilor sale subsidiare 230+. Ei fac, de asemenea, o gamă largă de produse farmaceutice și produse de îngrijire a corpului, inclusiv Acuvue și Penaten.

Johnson
Unilever
Unul dintre cei mai importanți producători de produse de curățare de uz casnic. Unilever face, de asemenea, o mulțime dintre alimentele pe care le consumați, precum și parfumul pe care îl purtați.

Unilever

Mars, Inc.

Sunt șanse ca fiecare dintre noi să consume, zi de zi, produse deținute de Mars. Ei fac unele dintre cele mai populare dulciuri, inclusiv M & M , Snickers, Mars, Milky Way, Skittles, Twix, Bounty, Celebration și Starbust, precum și alimentele pe care le dați animalelor, de exemplu cele în formă de Pedigree, Whiskas și Kitekat. Printre produsele lor sărate sunt Uncle Ben’s and Dolmio.

Mars

Kellogg

Fondat ca Battle Creek Toasted Corn Flake Company în 1906, în Michigan, Statele Unite ale Americii, Kellogg este acum unul dintre cei mai mari producători de cereale pentru micul dejun și produse alimentare comode în lume.

Kellogg’s

General Mills, Inc.

Una dintre cele mai mari corporații din lume, General Mills, Inc. se concentrează pe producția de produse alimentare, jucării, haine și, de asemenea, deține o vastă rețea de restaurante. Unele dintre cele mai bune produse cunoscute ale acestora includ conservele de legume premium brand de un verde intens, înghețata Häagen-DAZ și batoanele de cereale Nature Valley.

General Mills

PepsiCo

PepsiCo a fost format în 1965, când Pepsi Cola Company a fuzionat cu Frito Lay. Aceste produse sunt băuturile 7up, Mountain Dew și Tropicana, precum și Walker Crisps și Cheetos.

PepsiCo

Coca-Cola

Cel mai mare producător de băuturi nealcoolice, concentrate și siropuri din lume, Coca-Cola este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din SUA. Produsele sale, care includ nu numai băutura răcoritoare cu același nume, dar, de asemenea, Fanta, Sprite, Schweppes și Bon Aqua, sunt vândute în mai mult de 200 de țări…

Coca-Cola

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies