10+1 motive ca să mănânci pătrunjel verde la fiecare masă

Share

Patrunjelul conține proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.

patrunjel
Substantele componente din uleiul volatil al patrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plamanilor. Acestea actioneaza asemanator antioxidantilor care neutralizeaza anumite tipuri de substante cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigara, fumul carbunilor pentru gratar etc.). Patrunjelul mai contine: calciu (100 grame de patrunjel contin 245 mg de calciu), fosfor, potasiu (114 grame de patrungel contin 1000 mg de potasiu), mangan (100 grame de patrunjel contin 2.7 mg de mangan), inozitol si sulf.
Iată și care sunt principalele motive pentru care e bine să consumi pătrunjel zilnic:
1. Imbunatateste digestia, prevenind astfel balonarile si indigestia. Adăugat proaspăt în orice mâncare, nu doar că parfumează și decorează plăcut masa noastră, ci și ajută la o digestie corectă.
2. Ajuta ficatul, hranind astfel sangele si fluidele corpului. Mai ales persoanele cu afecțiuni hepatice ar trebui să-l includă în dieta zilnică. Un tabouleh cu roșii și pătrunjel verde din plin poate fi deopotrivă aperitivul sau salata ideală.
3. Ajuta la dizolvarea calculilor renali.
………………………….

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente