11 dintre cele mai periculoase destinații turistice din întreaga lume

Share

Dacă ești dornică de aventură și mereu iubitoare de senzații tari, am pregătit special pentru tine o listă cu cele mai periculoase destinații turistice din întreaga lume. Ai opta pentru o vacanță în una din aceste zone?

Death Valley, SUA

Valea Morții, SUA

Această zonă este mai ceva ca un cuptor încins. În acest deșert uimitor întâlnim cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe planeta noastră. Dacă ai impresia că poți rezista la temperatura de 56,7 grade Celsius (134 F), atunci încearcă acest loc nemaiîntâlnit. Nu contează cât de puternică și ambițioasă ești, căldura infernală din această zonă te va face să te simți imediat epuizată. În această zonă, dacă nu ai apă, poți trăi doar pentru 14 ore.

The Danakil Desert, Eritrea

Deșertul Danakil, Eritrea

În această zonă, temperatura este de 50 de grade Celsius (120 F) și există numeroși vulcani activi și gheizere care scuipă gaze toxice. Nu știm dacă există un peisaj mai brutal decât acesta, al Deșertului Danakil din Africa. Mulți oameni consideră că aici este „iadul pe pământ” însă, această zonă atrage anual un număr extrem de mare de turiști curioși și dornici de senzații tari. Această zonă poate fi vizitată doar alături de un ghid turistic. Altfel, este interzis să vă apropiați de acest loc.

Mount Washington, SUA

Muntele Washington, SUA

În această zonă întâlnim cele mai puternice și rapide vânturi din întreaga lume. Cea mai mare înregistrare din această zonă este de 327 km/h (203 mile pe oră). Exceptând aceste aspecte, în această zonă există și temperaturi de congelare, acestea putând să ajungă până la -40 de grade Celsius. În ciuda înălțimii sale modeste (1,917 m), acest vârf este unul dintre cele mai mortale de pe întreaga planetă. În această zonă te poți simți exact ca pe vârful Everest.

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Acesta este un vulcan activ situat pe insula indoneziană Sumatra. Acesta erupe foarte frecvent și lasă oamenii fără adăpost. Orașele și satele din apropiere au fost acoperite complet de cenușă și lavă de mai multe ori în 2010, 2013, 2014 și 2015. Ultima explozie a avut loc la data de 27 februarie 2016.

Insula șerpilor, Brazilia

Insula șerpilor, Brazilia

Ascunsă undeva în largul coastelor Braziliei, această insulă este cunoscută ca fiind cel mai periculos loc din lume. Motivul îl constituie faptul că această insulă este plină de cei mai veninoși șerpi din întreaga lume. Cercetătorii estimează că aici se află circa cinci șerpi pe metrul pătrat. Există o sumedenie de povești despre oameni ce s-au aventurat pe această insulă și au fost omorâți de șerpii veninoși.

Parcul Național Madidi, Bolivia

Parcul Național Madidi, Bolivia

La prima vedere, acest loc pare extrem de pitoresc și liniștit. De fapt, acest peisaj minunat ascunde multe pericole, deoarece aici cresc cele mai otrăvitoare plante din lume. Contactul cu acestea provoacă mâncărimi severe, erupții cutanate și amețeli. Orice mică tăietură sau rană te poate infecta cu paraziții tropicali.

Valea Morții, Kamchatka

Valea Morții, Kamchatka

Acest loc nu este situat departe de Valea Gheizerelor. Aici se găsesc concentrații foarte mari de gaze ce reprezintă o amenințare serioasă pentru orice vietate. Plantele și animalele din această zonă mor foarte repede, iar oamenii încep repede să se simtă rău, să aibă amețeli și febră.

Bikini Atoll, Insula Marshall

Bikini Atoll, Insula Marshall

Pierdută undeva în ocean, această insulă arată ca un paradis. Dar, această superbă insulă este „casa”  numeroaselor programe de testare nucleară ce au transformat acest loc minunat în unul pustiu și radioactiv. Locuitorii au fost forțați să își abandoneze casele și să părăsească insula. Acest loc este extrem de periculos pentru organismele vii, deoarece are un nivel foarte ridicat de radiații ce pot cauza cancerul.

 

Regatul Elefanților în Chonburi, Thailanda

În această zonă, există un mic spațiu semiînchis destinat turiștilor ce vor să stea în mijlocul crocodililor. Acestora li se dau tije de pescuit pentru a hrăni crocodilii. Aceștia sunt hrăniți cu pește sau carne de vită. Au fost întâlnite și cazuri în care, din cauza acelor tije, crocodilii au reușit să ajungă până la oameni.

Depresiunea Afar, Etiopia

Depresiunea Afar, Etiopia

Acest vulcan din Etiopia este unul din cele mai periculoase din întreaga lume. Din cauza cutremurelor din această zonă, se formează prăpăstii adânci cauzate de cele două lacuri de lavă din această zonă.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron, Tanzania    

Se poate spune că acest peisaj arată ca unul extraterestru, dar, de fapt, este doar Lacul Natron din Tanzania. Acesta are la suprafață un strat de sare alcalină care este extrem de periculoasă, iar orice ființă care intră în contact cu ea moare. Din aceste motive, înotul în acest lac este strict interzis. Mirosul puternic de hidrogen sulfurat provenit de pe suprafața lacului nu vă permite să priviți acest peisaj pentru o perioadă îndelungată…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news