HomeStiri 13 lucruri pe care bărbații și femeile le fac diferit

13 lucruri pe care bărbații și femeile le fac diferit

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views 9 minute timp de citit

Bărbații și femeile pot fi atât de diferiți! Puteți vedea acest lucru în lucrurile mici, precum și în cele importante. Iată doar câteva exemple pe care le-am observat. Așa că, bărbații și femeile…

 1. Se îmbracă diferit

Bărbații și femeile își iau hainele pe ei în moduri diferite. Cel mai adesea, bărbații își pun brațele în spatele umerilor, trăgând în partea de sus departe de coloana vertebrală, folosind gulerul. Femeile încrucișează brațele în față, trăgând hainele lor, în timp ce prind tivul și îl întorc. Bărbații pot folosi altă metodă, dar femeile o folosesc numai pe aceasta din urmă. Acest lucru nu se datorează faptului că suntem învățați să ne dezbrăcăm în mod diferit; în schimb, este rezultatul faptului că cele mai multe haine pentru femei sunt mai strâmte, iar metoda „masculină” pur și simplu nu funcționează.

 1. Își arată mâinile diferit

Când li s-a cerut să-și afișeze mâinile (cu condiția să demonstreze că nu au nimic de ascuns!), bărbații au arătat întotdeauna palmele lor, în timp ce femeile, din anumite motive, au arătat de fiecare dată dosul mâinilor lor.

 1. Aruncă bilele în mod diferit

De obicei, bărbații aruncă bilele de deasupra și în spatele capului lor, în timp ce femeile le aruncă în sus de mai jos decât ei, în același timp ținându-le cu ambele mâini, în fața lor. De ce? Nimeni nu știe!

Cască diferit

 1. Cască diferit

Cel mai adesea, bărbații acoperă gura cu un pumn atunci când cască, în timp ce femeile folosesc o palmă deschisă – probabil deoarece este considerat un aspect mai elegant și „feminin”.

 1. Aud sunete în mod diferit

Femeile au simțul auzului mai bun decât bărbații și sunt experte în captarea sunetelor de înaltă frecvență. În mod uimitor, creierul feminin este „programat” pentru a auzi strigătul unui copil, în timp ce majoritatea bărbaților vor dormi cu el, ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Și dacă un pisoi miaună undeva, este mult mai probabil ca o femeie să-l audă decât un bărbat. Cu toate acestea, la fel de fascinant, bărbații pot discerne mai bine decât femeile direcția din care vine un sunet. Așa că vor putea spune unde se ascunde pisoiul!

Stau diferit

 1. Stau diferit

De obicei, femeile stau cu picioarele încrucișate, iar de multe ori le apropie strâns. Bărbații preferă, de regulă, să-și desfacă picioarele în lături, plasând genunchii lor departe unul de altul. Acest lucru se datorează parțial faptului că majoritatea bărbaților și femeilor poartă tipuri diferite de îmbrăcăminte; nu se consideră, de obicei, o idee bună pentru o femeie să stea în „poziția de sex masculin”, în cazul în care poartă o fustă scurtă. Pe de altă parte, poziția șederii bărbaților își are rădăcinile în mod instinctiv în evoluție: postura este de tipul „masculului alfa”, care își demonstrează masculinitatea.

 1. Deosebirea între dreapta și stânga se face în mod diferit

Bărbații nu confundă dreapta și stânga, deoarece partea mai activă a creierului lor este fie dreapta, fie emisfera stângă – nu ambele. Cu toate acestea, dacă întrebați cele mai multe femei care este mâna stângă, nu veți primi un răspuns instantaneu. Adesea, cu scopul de a-și reaminti, ele se vor uita la un inel sau se vor gândi cu ce mână scriu. Acesta este motivul pentru care bărbații din întreaga lume se plâng că femeile nu își pot da seama rapid care este dreapta și care, stânga!

8.Văd diferit

8. Văd diferit

Bărbații pot vedea în mod clar înainte și la depărtare mare. S-ar putea spune că au ochii ca un binoclu. Aceasta se numește viziune tunel – viziunea unui vânător capabil să urmărească prada lui. Uneori, acesta este motivul pentru care bărbații acuză femeile că ascund lucruri de ei, chiar dacă este vorba despre șosetele lor, lenjeria de corp, cheile de la mașină, portofelul sau ceva în frigider; toate acestea sunt cazuri în care bărbatul nu le poate alege imediat în cazul în care nu se află în câmpul său vizual direct. În contrast, femeile au o vedere periferică mult mai bună. Este susținut de cercetători că acest lucru este rezultatul faptului că femeia are nevoie să vadă ce se întâmplă în jurul ei pentru a ține evidența copiilor și să detecteze rapid orice pericol față de ei. Aceste diferențe pot avea consecințe grave. Companiile de asigurări susțin că femeile sunt mai puțin susceptibile de a fi implicate în accidente rutiere în cazul în care mașina lor este lovită din lateral. Însă, este mult mai probabil să o zgârie atunci când încearcă să parcheze lateral, deoarece acestea au o capacitate slab dezvoltată de estimare a spațiului.

Halate de baie diferite

 1. Halate de baie diferite

Femeile, de obicei, fixează un halat de baie strâns în jurul taliei, în timp ce bărbații se lega la solduri. Unii spun că acest lucru se datorează faptului că femeile doresc să își sublinieze silueta chiar și atunci când poartă haine largi, în timp ce bărbaților nu le pasă deloc despre asta. Alții sunt de părere că e doar mai confortabil pentru ambii. Tu ce crezi?

 1. Interpretează semnalele în moduri diferite

Se spune că femeia poate interpreta aproape instantaneu din punct de vedere vizual, verbal și în toate celelalte tipuri semnalele pe care le dau oamenii. Atunci când o femeie intră într-o cameră plină de necunoscuți, ea va observa de multe ori îndeaproape aceste semnale și va fi capabilă să lucreze cu cineva care se are bine cu altcineva, dar va observa și care este starea de spirit a acelor persoane. Atunci când un bărbat intră într-o cameră și va scana rapid mediul său, determină unde sunt ieșirile, caută chipuri familiare și va încerca să lucreze cu cine este o amenințare potențială sau inamic. Mai mult decât atât, în general, bărbații nu pot înțelege când o femeie se simte jignită dacă aceasta nu îi spune în mod direct, dar ea se așteaptă de obicei ca el să citească semnalele subtile pe care ea le oferă în schimb.

 1. Rezolvă sarcinile într-un mod diferit

În general, bărbații sunt capabili să se concentreze doar pe o singură sarcină la un moment dat. Dacă încerci să vorbești cu bărbatul în timp ce se rade, există posibilitatea să se taie. În contrast, mulți bărbați cred că femeile pot face cu ușurință mai multe lucruri în același timp. Încă o dată, motivul pentru care acest lucru se petrece în diferite moduri are legătură cu felul în care funcționează creierul bărbaților și al femeilor, precum și influența rolurilor străvechi, determinate din punct de vedere social. În urmă cu mii de ani, dacă bărbatul nu se concentra la vânătoare, familia sa răbda de foame, iar dacă femeia nu se concentra în întregime pe cules fructe de pădure și rădăcini, copiii ei ar fi putut ajunge în pericol.

Fac față problemelor diferit

 1. Fac față problemelor în mod diferit

De multe ori, atunci când femeia are o problemă, ea va vorbi despre asta cu mama ei, cea mai bună prietenă a ei, soțul, chiar și cu o persoană străină care stă lângă ea în autobuz. Va scrie despre ea în jurnalul său, va trimite un sms cuiva dezvăluind toate problemele pe care le are sau va posta pe rețelele sociale. Cu cât discută mai mult cu ceilalți despre problemele pe care le are, cu atât este mai ușor pentru ea. Pe de altă parte, atunci când bărbatul are probleme, este mult mai probabil ca acesta să se întindă în fața televizorului și să tacă bosumflat. El alungă stresul prin distragerea atenției de la problemele sale, iar când când se simte mai calm, începe să caute o soluție la greșeala pe care a făcut-o și va acționa pe cont propriu. Dacă ceilalți îi vor oferi sfaturi și sugestii, doar îl vor deranja.

 1. Își amintesc diferit informațiile 

Memoria unei femei este ca un dulap imens, cu zeci de rafturi în care totul se află în locul potrivit. Femeile păstrează cu acuratețe informații în legătură cu situațiile prin care trec, lucrurile cu care se confruntă toată lumea, cu tot ce se întâmplă: cine iubește, care este mâncarea preferată a fiecăruia, rețin data de naștere a tuturor, ceea ce mamele lor le-au cerut să facă pentru dânsele, lucrurile de care au nevoie copiii lor la școală etc. Pe de altă parte, bărbații își amintesc în general lucrurile pe care le consideră a fi cu adevărat importante, fapt ce duce de multe ori la acuze aduse femeilor că își umplu memoria cu informații complet irelevante…

Rețineți: nu este nevoie să vă faceți prea multe griji în privința acestor diferențe – dimpotrivă, ar trebui să fim bucuroși că există. Așa cum se spune adesea, opusele se atrag, iar acest lucru este ceea ce creează magia iubirii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed