13 povestiri incredibile despre dragoste


383

În ciuda a ceea ce ar putea spune cinicii, iubirea este singura forță care poate schimba lumea în bine. Ea nu ia întotdeauna forma unor gesturi grandioase; în schimb, poate fi găsită cel mai adesea în toate lucrurile mărunte.

Aici am adunat câteva povești (unele amuzante, altele mișcătoare) despre sentimentul cel mai minunat pe care oricare dintre noi poate experimenta vreodată.

povestiri incredibile despre dragoste

 • „Soțul meu este plecat într-o călătorie de afaceri. El îmi telefonează în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, cerându-mi să-i cânt un cântec de leagăn. Un cântec de leagăn! Spune că nu poate adormi fără unul. Este un om complet dezvoltat, în vârstă de 40 de ani, pe cale de a deschide a treia ramură a activității sale în străinătate. Ei bine, ce poți face, în cazul în care soțul tău nu poate dormi? Așa că îi cânt.”
 • „Mama mea și-a pierdut abilitatea de a vorbi după ce a suferit un accident vascular cerebral. Perioada de recuperare a fost un proces lung și dificil. Dar, primul lucru pe care a reușit să spună apoi a fost: «Te iubesc, fiica mea.»”
 • „Bunica mea trăiește în mediul rural. Obișnuiam să o vizitez tot timpul. Un alt cuplu în vârstă a trăit în josul drumului de la ei; au avut un nepot, cu patru ani mai în vârstă decât mine, care obișnuia să se uite după mine când eram foarte mică. Pe când aveam trei ani, el mi-a pictat genunchii în verde. Când aveam cinci ani, m-a învățat să citesc. Atunci când aveam zece ani, mă proteja de ceilalți băieți din sat. Când aveam 15 ani, am vizitat satul, iar el era plecat departe, în armată, să servească țara – a fost cea mai lungă vară prin care am trecut. Când aveam 17 ani, m-a consolat după ce prietenul meu murise. La 19 ani, m-a ajutat să depășesc depresia. Acum am 24 de ani, iar el a devenit soțul meu.”
 • „Stăteam pe chat cu prietena mea. Îmi spunea despre modul în care și-a eliminat firele mici de păr de la buza superioară. Soțul meu stătea întins, citind o carte, chiar lângă noi. Dintr-odată, prietena mea s-a întors spre el și l-a întrebat dacă ar dori ca și eu, de asemenea, să-mi epilez partea aceea de deasupra buzei. Fără vreun indiciu de jenă, el a răspuns: «Sunt onorat să am o soție păroasă!» Apoi, doar și-a continuat lectura.”
 • „Înainte să fiu căsătorit, nu îmi găteam mâncarea; Întotdeauna mâncam în cafenele sau restaurante, sau cumpăram meniuri gata preparate. Nu era vorba că nu pot găti, doar că urăsc într-adevăr spălarea vaselor după ce am mâncat. Mai ales dacă este o masă grasă sau uleioasă și există bucăți uscate de produse alimentare încă lipite de oale și tigăi. Cred că aș putea avea chiar o fobie în legătură cu acest lucru, doar că nu pot altfel! Oricum, m-am căsătorit, iar acum, când ea îmi cere să spăl vasele, mă duc și o fac în tăcere. Încep curățarea și începe și furia. Mă simt rău, dar continui să o fac; până la sfârșit sunt absolut înnebunit, dar sunt hotărât să fac acele oale să fie curate și strălucitoare, chiar dacă mă omoară. De ce m-am pus în situația asta? Pentru că o iubesc pe soția mea mai mult decât urăsc spălatul tigăilor.”
 • „Am 24 de ani, iar fratele meu, zece. Cu câteva luni în urmă am urmat o dietă. Sunt acum puțin mai subțire și mai frumoasă. Recent mă admiram în oglindă, iar fratele meu m-a îmbrățișat. L-am înghiontit în glumă și am spus, «Se vede cât de drăguță e sora ta?» Iar micul nesimțit mi-a răspuns într-o gravitate completă: «Știi, eu nu cred că ai pierdut în greutate» Se aștepta să îl înjur, dar apoi, cu aceeași expresie serioasă pe față, a încheiat: «…întotdeauna am crezut că ești frumoasă.»”
 • „M-am despărțit recent de prietenul meu. Chiar l-am iubit. Am fost tulburată. Dintr-odată, un admirator secret a început să-mi trimită o mulțime de flori, iar starea mea de spirit, normal, a început să se îmbunătățească. Ieri am aflat că «admiratorul secret», era, de fapt, tatăl meu. E cel mai bun tată din lume!”
 • „Când eram însărcinată în nouă luni, l-am rugat pe soțul meu să-mi facă unghiile degetelor de la picioare. El a refuzat, spunând că nu știe cum și că nu este atribuția unui bărbat să facă acest lucru. M-am supărat și am mers la duș. Apoi am auzit prin ușă: «Google, cum pot să-i fac unghiile cu ojă?»”
 • „E un om bătrân care trăiește în orașul nostru. Are un câine într-adevăr bătrân. Vreau să spun, bătrân de-a binelea. Câinele are ceva probleme cu picioarele și nu poate merge. Așadar, când este mai cald primăvara, el îl ia în brațe și ies pe stradă la plimbare. Bărbatul respectiv merge peste tot, ore în șir, iar în tot acel timp își duce câinele în brațe, în ciuda faptului că este destul de mare. Dar câinele se uită la el cu devotament și îi linge mâna. Este o scenă emoționantă. Acel individ este bătrân și firav, dar are o inimă uriașă.”
 • „ Eu muncesc în schimburi: două zile sunt la locul de muncă, apoi două rămân la domiciliu. Soția mea îmi pregătește micul dejun, ca să-l iau la serviciu. Pune întotdeauna în pachet mici surprize împreună cu mâncarea. Când găsesc bilețelele în care mi-a scris cât de mult mă iubește, sunt la fel de fericit ca un copil de ziua lui. Nimeni nu a mai făcut asta pentru mine înainte.”
 • „Recent am aflat adevăratul sens al «iubirii nemuritoare». Bunicii mei au amândoi 77 de ani și fac totul împreună. Vederea bunicii mele este foarte slabă, în timp ce bunicul este surd. Bunica spune mereu că «Eu sunt urechile lui, iar el e ochii mei.» ”
 • „Am știut întotdeauna că femeile pot deveni foarte neputincioase atunci când sunt gravide. Am fost pregătit pentru asta. Sau cel puțin am crezut că eram pregătit. N-am crezut totuși că o să smulg firișoarele de «păr» din toată zmeura, deoarece, după cum spune ea, nu poate mânca zmeura atunci când există posibilitatea de a se «înțepa» în ele…”
 • „Mi-am petrecut o mare parte din copilărie cu mama mea la locul de muncă – un centru de reabilitare oncologic pentru copii. Îmi voi aminti mereu de acea fată în vârstă de 17 ani și prietenul ei, pe care i-am întâlnit acolo. Ea a avut cancer osos și a trecut prin mai multe sesiuni de chimioterapie. În cele din urmă, a trebuit să i se amputeze piciorul stâng, deasupra genunchiului. Prietenul ei a venit să o viziteze. Ea i-a spus că vrea să se despartă, deoarece nu voia să-i strice viața. El a refuzat și i-a declarat că este singura care contează pentru el … Aceasta a fost cu ani în urmă. I-am văzut recent. Ea are acum un picior cu proteză, mergea mână în mână cu cei doi copii ai lor. Am început să povestim, iar fiul ei mai mare (ce are aproape șase ani) ne-a întrerupt. «Mama este Terminator», a declarat cu mândrie băiatul.”