15 filme inspiratoare despre femei extraordinare


505

Expresia „o femeie puternică” evocă, în mintea noastră, o serie de imagini. Deși femeile cu un caracter puternic nu sunt plăcute de toată lumea, unii sunt atrași ca un magnet de acest tip de personalitate. În continuare, vă vom prezenta o serie de filme ce includ poveștile impresionante ale celor mai extraordinare femei.

15 filme inspiratoare despre femei extraordinare

 1. Frances Ha (2012)

Uneori, trebuie să facem doar ceea ce trebuie cu adevărat să facem. Chiar dacă ești o persoană descurcăreață, câteodată e greu să stai departe de probleme. Cu toate acestea, nu ar trebui să renunți niciodată la visul tău. Acest film este despre suișurile și coborâșurile unei fete visătoare din New York.

2. English Vinglish (2012)

Eroina acestui fim are de gând să salveze întreaga lume, inventând leacul pentru cancer. Aceasta este, pur și simplu, o femeie puternică ce nu se teme de provocările noi care apar în viața ei. Povestea ei este extrem de simplă și deosebită, iar soluțiile problemelor ei sunt deseori extrem de banale. Eroina acestui film este foarte puternică și capabilă de a trece cu brio peste toate situațiile-limită din viața ei.

 1. En kongelig affære (2012)

Reginele au rareori noroc atunci când vine vorba de dragoste. Căsătoriile fericite sunt aproape imposibile pentru ele, mai ales pentru că regele caută, deseori, alte companii. Aceasta este povestea celebrului film. Merită să îl urmăriți pentru a vedea ce înseamnă o femeie cu adevărat extraordinară.

 1. Gravity (2013)

Spațiul cosmic. Singurătate și goliciune. Cum poți rezista acolo fără să înnebunești, mai ales dacă ești blocată în afara oricărei nave spațiale, dacă nu ești în siguranță, iar totul este pustiu în jurul tău? Aceasta este o poveste incredibilă despre o femeie extrem de curajoasă și plină de voință ce a ajuns într-o situație foarte periculoasă. Spectatorii nu au cum să nu stea cu sufletul la gură pe durata întregului film. Nu oricine ar fi capabil să treacă printr-o astfel de situație. De aceea, personajul principal feminin poate fi considerat drept o adevărată eroină.

 1. Clouds of Sils Maria (2014)

Un star de cinema în curs de îmbătrânire, Maria Enders primește oferta de a juca un rol de femeie de afaceri de succes, îndrăgostită de secretarul ei. Pare ceva obișnuit pentru orice actor, însă Maria a mai jucat o dată acest rol, atunci când își începuse cariera, în urmă cu 20 de ani. Acest rol îi va da Mariei mari bătăi de cap și o va împinge către nenumărate situații-limită.

 1. Still Alice (2014)

Alice, o bună profesoară de lingvistică, se trezește într-o zi și își dă seama că începe să uite cuvinte. După o perioadă, aceasta începe să uite numele persoanelor din familie, dar și pe ale prietenilor, din cauza unei boli ce avansează extrem de repede, Alzheimer. Totuși, Alice încă își amintește că este o persoană foarte fericită. Acest film minunat trebuie urmărit pentru a realiza, cu adevărat, cât de prețios este fiecare moment al vieții.

 1. Ma Ma (2015)

Actrița Penélope Cruz joacă rolul unei profesoare talentate și mame iubitoare, Magda. Aceasta trebuie să depășească o boală gravă și are nevoie de o putere nemaiîntâlnită pentru a putea trece peste toate greutățile vieții.

 1. Gone Girl (2015)

Este nebună, dar în același timp este și extrem de iubitoare. Totuși, care este granița dintre iubire și nebunie? Chiar înainte de aniversarea a cinci ani de căsnicie, ea dispare și lasă un număr de indicii și ghicitori pentru soțul ei. Această femeie inteligentă reușește întotdeauna să își surprindă soțul prin aceste moduri.

 1. The Age of Adaline

Cum te-ai simți dacă ai trăi mai mult decât absolut toți cei dragi ție? Cum te-ai simți dacă ar fi mereu nevoie să te muți din loc în loc? The Age of Adaline este un film deosebit și cu adevărat romantic.

 1. Woman in Gold (2015)

Personajul principal al acestui film este interpretat de Helen Mirren. Femeia, ce a trecut printr-o durere imensă, încearcă să lupte pentru dreptate, pentru a aduce înapoi comoara familiei sale, o pictură de Gustav Klimt. Filmul reprezintă lupta unei femei cu un întreg stat.

 1. Mad Max: Fury Road (2015)

Deși filmul este denumit după un personaj masculin, Max, personajul principat este o femeie. Această femeie trăiește într-o lume post-apocaliptică și a reușit să facă o întreagă revoluție. Aceasta este o femeie puternică ce încearcă să salveze alte femei de societatea fanatică.

 1. Suffragette (2015)

În acest film sunt prezentate niște femei obișnuite, soții iubitoare, mame și fiice. Principala lor preocupare este egalitatea între sexe, deoarece se confruntă cu probleme de hărțuire sexuală la locul de muncă, cu violență domestică, dar și cu încălcarea drepturilor părintești.

 1. Sicario (2015)

Un ofițer de poliție de sex feminin însoțește doi rangeri în vânătoarea lor de dealeri de droguri. Ea este foarte curajoasă și încearcă să facă mereu față tuturor situațiilor dificile.

 1. Joy (2015)

Intriga acestui film este bazată pe viața lui Joy Mangano, o mamă singură din Long Island. Aceasta a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori din lume.

 1. The Dressmaker (2015)

O femeie plină de farmec se întoarce în orașul natal din care plecase încă de când era copil, din cauza unor acuzații de crimă făcute împotriva ei în timpul copilăriei…