3 reguli de urmat în nutriția sportivă

Share

Efortul depus în timpul exerciţiilor fizice trebuie susţinut de o alimentaţie adecvată. Fie că suntem sportivi de performanţă sau doar ne antrenăm pentru menţinerea tonusului, nu trebuie să neglijăm câteva reguli alimentare care au rolul de a ajuta organismul să facă faţă efortului. De aceste aspecte se ocupă nutriţia sportivă, considerată arta echilibrului între alimentaţie şi sport.
3 reguli de urmat în nutriția sportivă
1. Carbohidraţii, responsabili cu energia
Persoanele care fac sport trebuie să consume alimente care conţin carbohidraţi întrucât aceşti nutrienţi conferă energie organismului. Important este să alegem carbohidraţii buni şi să îi ocolim pe cei răi.
Compune-ţi meniul din alimente care conţin carbohidraţi buni (sănătoşi): fructe, legume, cereale integrale, pâine integrală, linte, cartofi, orez brun. Ocoleşte pe cât posibil alimentele rafinate: cereale rafinate, pâine albă, prăjituri, gogoşi, chipsuri, băuturi acidulate. Consumă cu o oră înainte de începerea antrenamentului alimente bogate în carbohidraţi. Dacă nu poţi lua masa, apelează la un fruct (banană, măr, portocală) sau la un iaurt cu bucăţi de fructe.
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news