Maia Morgenstern, detalii din viaţa sa

Share

Maia Morgenstern, una dintre cele mai cunoscute actriţe de la noi din ţară, a vorbit despre iubire în cadrul unui interviu acordat unei studente de la Facultatea de Teatrologie din Bucureşti. Astăzi, marea actriţă este şi directoarea Teatrului Evreiesc de Stat. Aceasta a acceptat să vorbească despre iubire, un subiect destul de sensibil din viaţa sa, după ce acum un an s-a despărţit de Dumitru Băltățeanu, un medic neurochirurg cu care a fost căsătorită timp de 13 ani.
 maia-morgenstern-234825l

 „Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb”, declarase Maia, în cadrul interviului.

Fiind întrebată ulterior dacă există un lucru de care nu s-ar putea lipsi, aceasta a răspuns:

 „Sigur: aerul, apa.”

În ceea ce priveşte lumea teatrului, Maia Morgenstern a declarat:

 „Teatrului, în general, și spectacolului, în particular, i se cuvine să-i dai totul. Nu e cu sticlă la schimb. Nu e ca într-o negociere, ca într-un troc, ca într-o afacere. Eu îți dau și tu îmi dai. Și cât dai, atâta-ți iau. Și iau și dobândă, și fac și-o investiție. E ca în iubire, cred eu. Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb. Ce să aștepți? Cam cât? Cu cât? Care e măsura a ceea ce dai, atunci când iubești? Și ai nevoie tu să dai. Și spui «mulțumesc» atunci când primește cineva ceea ce dăruiești.”

Maia și fostul său soţ, medicul Băltățeanu, s-au cunoscut în Marsilia, în anul  2000, în momentul în care el era în turneu în Franţa. Acesta, un mare admirator de-ai săi, lucra în acea perioadă la un spital francez. Apoi, cei doi s-au căsătorit chiar de Crăciun.

„Când ne-am cunoscut, a fost atâta comunicare între noi, atâta nevoie unul de celălalt… Ne-a fost sete unul de altul”, declara Maia, pentru o altă revistă locală.

Deşi au încercat din răsputeri să îşi salveze căsnicia, se pare că eforturile lor nu au dat niciun rezultat benefic.

Maia are din cele două căsnicii anterioare, trei copii: Aaron Istodor (31 de ani), Eva Leea Cabiria (18 ani) şi Ana Isadora (14 ani)…

Maia este prima actriţă care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, din Bucureşti.

548864a67d4d42c95e455748d3cd2a0c

341146.maia3

Surse foto: curcubeu.com; viva.ro; prokid.ro

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news