Home Stiri Mondene 4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp

4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp

autor Elena Yvette
854 views

Fie că apare pe spate, coape sau chiar fese, acneea are aceeași cauză ca și cea apărută pe față. Excesul de sebum și celulele moarte apărute la nivelul pielii formează un „dop” care astupă porii, iar în combinație cu bacteriile de pe piele și o curățare superficială a acesteia se produc aceste inflamații.

acnee

Acneea este o afecțiune deseori întâlnită în cazul adolescentelor, însă nu este exclus ca ea să apară și la femeile de peste 25-30 de ani.

În cazul de față, vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman, medic dermatolog, explică exact cauza apariției acestor inflamații: foliculita.

,,Coșurile apărute la nivelul feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii și a bacteriilor care se strâng în foliculii de păr”, explică medicul dermatolog. În plus, specialistul susține că femeile care practică un sport sau care poartă îmbrăcăminte sau lenjerie strâmte, din materiale sintetice, sunt mult mai predispuse apariției acestui tip de afecțiune.

Alege un produs pe bază de benzoil peroxid

Pentru a ridica inflamațiile roșiatice de la nivelul pielii, Jaliman recomandă folosirea unui produs de curățare pe bază de benzoil peroxid. Deși acest ingredient este folosit în mod normal ca un tratament șoc aplicat doar pe zonele inflamate, această substanță activă este extrem de eficientă în tratarea și vindecarea foliculitei: usucă și ajută la desprinderea celulelor moarte care înfundă foliculii.

Citește mai multe pe clicksanatate.ro.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed