Home Stiri 5 secrete catre succes de la cele mai de succes femei

5 secrete catre succes de la cele mai de succes femei

autor Elena Yvette
198 vizualizari

Pentru că știm că toate femeile din întreaga lume își doresc să aibă succes și caută neîncetat rețeta pentru a-l dobândi, am decis să vă spunem câteva secrete din perspectiva unor femei de succes.

1.    Încrederea

Încrederea este cea mai importantă cale către succes. Toate femeile care au avut succes, au succes sau vor avea în viitor au acest lucru în comun. Nu poți deveni o femeie de succes dacă nu ai încredere în forțele proprii, în ideile tale și în ceea ce ai de făcut, indiferent de părerile celor din jur.

Oprah este un exemplu foarte bun, ea a avut încredere deplină în ea și în forțele ei încă de la o vârstă fragedă. Aceasta îi spunea tatălui ei că va ajunge bogată. De asemenea, Esther obișnuia să povestească despre cum tatăl ei este aristocrat, lucru care automat o făcea și pe ea să fie aristocrată, astfel ea a ajuns să înființeze renumitul brand Estée Lauder.

Nici vârsta nu este un impediment pentru a obține succesul. Mary Kay și Liz Claiborne și-au înființat propriile afaceri la 50 de ani. Nici răutățile celor din jur și neîncrederea lor în forțele tale nu trebuie să te oprească din drumul tău, o poți lua ca exeplu chiar pe Margaret Thatcher care în momentul în care a câștigat un concurs, iar lumea a pus totul pe seama norocului, ea le-a răspuns astfel: „Acesta nu este un noroc, ci un merit”.

2.    Unicitatea

Nu trebuie să îți fie frică să fii unică, să fii tu însăți, să îți formezi propria personalitate și propriile idei, să nu încerci să te asemeni altcuiva.

Oprah este foarte renumită pentru empatia ei. Estée Lauder este renumită pentru faptul că nu vinde doar produse cosmetice, ci visul tinereții. Pentru a avea succes, este nevoie să găsești lucruri care să te diferențieze de restul, să ai idei revoluționare și să te faci remarcată prin propriile idei.

3.    Pregătirea și acumularea experienței

Înainte de a îți înființa propria afacere, de a pune pe picioare propriul vis, este nevoie să înveți cât mai multe lucruri despre cum funcționează lucrurile în domeniul în care vrei să activezi.

Margaret Thatcher s-a implicat în politică abia de la vârsta de 33 de ani. Până atunci, ea și-a terminat studiile și a activat ca avocat. Un alt exemplu este Liz Claiborne, care a lucrat timp de 16 ani ca și designer la o altă firmă, deoarece voia ca înainte de a încerca să își pună propria afacere pe picioare, fiul ei să își termine studiile.

4.    Ambiția

Toate femeile de succes au o ambiție de fier. Până să ajungi să cunoști succesul o să ai parte și de foarte multe dezamăgiri, multe lucruri nu vor ieși așa cum ți-ai dorit din prima, dar va trebui să fii perseverentă și să cauți tot timpul alte și alte soluții până o vei găsi pe cea potrivită.

Lui Estée Lauder i s-a refuzat participarea la o expoziție din Franța. Pentru a putea participa, aceasta a găsit o soluție ingenioasă. A vărsat intenționat parfum pe jos în sala de expoziție, iar vizitatorii au fost atrași de miros, astfel că organizatorii au fost nevoiți să o invite.

Deși Mary Kay și-a pierdut soțul exact înainte de a-și înființa afacerea, iar acesta trebuia să se ocupe de contabilitatea firmei, Mary nu a renunțat, astfel că a hotărât să-i ofere postul de contabil fiului ei, iar astfel a putut să continue afacerea.

5.    Mascarea neajunsurilor

Dacă nu te pricepi la ceva, poți învăța, iar dacă nici așa nu reușești să îi dai de cap, poți oricand să apelezi la cei dragi ție. Liz Claiborne nu știa să zică „nu” și nu putea niciodată să fie exigentă, astfel că în firma sa a oferit soțului ei postul care necesita aceste capacități.

Mary Kay nu avea cunoștințe economice, din acest motiv a oferit postul de contabil fiului ei, iar Oprah nu putea să fie prezentatoare de știri politice, deoarece se lăsa influențată de emoțiile și părerile ei, astfel că s-a axat pe talk show-uri și a reușit în acest domeniu…

Acestea sunt cele mai importante cinci lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă dorești să devii o femeie de succes. Acestea te vor duce cu siguranță acolo unde îți dorești să ajungi.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies