HomeStiri 5 simptome atipice ale cancerului mamar

5 simptome atipice ale cancerului mamar

autor Elena Yvette
712 views 1 minute timp de citit

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite forme de cancer la nivel mondial și afectează din ce în ce mai multe femei tinere, deși acest tip de maladie apare în special odată cu înaintarea în vârstă.

5 simptome atipice ale cancerului mamar

Această afecțiune se manifestă, cu precădere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare, experții în sănătate recomandă femeilor să învețe să identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice. Iată, așadar, simptomele care ar trebui să te îngrijoreze!

Senzație de mâncărime la nivelul sânilor și înroșire

În zilele precedente dar și în timpul menstruației, durerile resimțite la nivelul sânilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea, senzația de mâncărime este și ea firească.

Totuși, dacă aceste simptome persistă după menstruație, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..