Home Stiri 7 meserii pe care le poti invata si dupa 40 de ani

7 meserii pe care le poti invata si dupa 40 de ani

autor Elena Yvette
1725 vizualizari

Munca pe care o prestezi în prezent te nemulțumește, nu o faci cu drag, însă consideri că este prea târziu pentru a schimba ceva și a te ocupa de activități ce îți fac cu adevărat plăcere? Total greșit! Poți învăța oricând o meserie nouă, indiferent de vârstă, fără să fie necesare studii în acest sens.

Iată care sunt cele mai căutate șapte profesii pe care le poți învăța și tu extrem de rapid:

Cofetar

Cofetar – această ocupație este la fel de căutată ca cea de bucătar, însă maeștrii ai deserturilor sunt cu mult mai puțini. Puteți experimenta diferite inovații pentru a-i bucura pe cei dragi. Chiar dacă nu veți fi un cofetar profesionist, această abilitatea vă va fi întotdeauna de folos. De asemenea, această meserie este extrem de solicitată în străinătate, dacă v-ar atrage această posibilitate.

Stilist de unghii

Stilist de unghii (servicii de manichiură) – aceasta este una dintre profesiile foarte apreciate, ridicată chiar la rang de artă. Necesită într-adevăr anumite investiții financiare pentru lecții și materialele necesare, însă aceste cheltuieli se recuperează rapid, deoarece sunt foarte multe saloane de frumusețe care au nevoie de profesioniști.

Manager în turism – dacă ați călătorit de-a lungul timpului, cunoașteți cel puțin o limbă străină, iar în timpul liber navigați pe diverse site-uri legate de hoteluri, oferte și rezervări etc. și, pe deasupra, visați să ajungeți în multe locuri frumoase, atunci turismul este alegerea perfectă. Durata cursurilor de manager în activitatea de turism durează maximum trei luni, perioadă în care veți învăța despre sistemele de rezervări, regimurile de vize, specificul destinațiilor turistice din lume, bazele marketingului, dar și trucuri psihologice în comunicarea cu clienții. Dacă veți fi norocos și vă veți angaja la o agenție de succes, veți putea chiar să călătoriți gratis sau veți avea, oricum, reduceri considerabile.

Babysitter

Babysitter – copiii dvs. sunt deja adolescenți independenți, însă vă aduceți aminte cu nostalgie de vremurile când erau micuți. Desigur, a fost și greu, dar cu siguranță a fost o perioadă extrem de frumoasă. Există numeroase familii în care părinții sunt nevoiți să muncească până târziu, iar bonele sunt foarte căutate.

Barman – mirosul de cafea, finețea spumei, denumirile exotice vă îmbie de dimineață? Dacă faceți parte din clubul iubitorilor de cafea, puteți transforma această pasiune într-o profesie. Cursurile de barman se organizează, de regulă, de rețelele marilor localuri, iar cei mai buni ucenici pot lucra, ulterior, în cadrul acestora. Cursul de bază nu durează mai mult de două zile. Veți învăța apoi lucruri noi și interesante în fiecare zi în care veți avea această activitate minunată.

Manager de depozit computerizat – este una dintre cele mai solicitate meserii. Astăzi, depozitarea și logistica s-au transformat într-o ramură cu un nivel înalt de tehnologizare. Iar persoanele cărora le place ordinea și care au abilități în tehnologiile digitale sunt la mare căutare. Această meserie poate fi însușită în doar câteva luni, iar dacă sunteți/ați fost contabil, chiar veți fi de neprețuit…

Aranjamente florale – această ocupație are nevoie de o abordare artistică, dragoste față de frumos și creativitate. Poate fi învățată în decursul a doar două-trei săptămâni. Este o activitate interesantă, creativă, plină de culoare și bucurie!

Nu mai stați pe gânduri! Aveți curaj și urmați-vă visul!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies