HomeStiri 70% din populaţie are candida! Testul este foarte simplu şi îl poţi face la tine acasa!

70% din populaţie are candida! Testul este foarte simplu şi îl poţi face la tine acasa!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views 3 minute timp de citit
70% din populatie are candida

Candida este o ciupercă. Această ciupercă se află pe piele, dar poate fi găsită și în tractul gastrointestinal al fiecăruia dintre noi. Candida este ținută sub control de către microorganismele sănătoase benefice, deoarece această ciupercă trăiește printre ele.

Când se profilează candida?

Candida se profilează în momentul în care numărul microorganismelor sănătoase benefice este în scădere și, din acel moment, persoana respectivă suferă de candidoză.

Pe cine afectează și ce probleme cauzează?

Candidoza este o boală care se găsește atât la femei, cât și la bărbați. Printre problemele pe care le afectează putem enumera:

 1. Stările de oboseală;
 2. Durerile de cap care se manifestă în mod frecvent;
 3. Stări de balonare;
 4. Durerile abdominale;
 5. Libido scăzut;
 6. Infecții vaginale;
 7. Picioare și mâini reci;
 8. Ușoare tulburări psihice;
 9. Stare de rău generală (iritabilitate, memorie slabă, lipsă de concentrare).

Cum aflăm dacă suferim de candidoză?

Este destul de greu să ne dăm seama dacă suferim de această boală, deoarece majoritatea cercetărilor medicale sunt destul de imprecise, dar și de ambigue. Așadar, testul pe care urmează să vi-l prezentăm va scoate foarte ușor la iveală dacă suferim de această problemă sau nu.

Avem nevoie de un pahar cu apă distilată. Tot ce trebuie să faceți este să scuipați salivă în acel pahar, dimineața și înainte de a vă spăla pe dinți. Trebuie să urmăriți ce se întâmplă după ce faceți acest lucru.

Dacă saliva voastră, deși plutește la suprafața apei, se descompune, dacă se lasă pe fundul paharului sau dacă ajunge la jumătatea paharului, dar tot se descompune, atunci trebuie să ştiţi că lucrurile nu sunt tocmai roz, deoarece candida se află în organismul vostru.

Rezultatele testului vor fi bune atunci când saliva va rămâne intactă şi va înota la suprafaţa apei. Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că saliva voastră este sănătoasă, iar în corpul vostru totul funcţionează cum trebuie, nu este nimic în neregulă şi nu există vreun motiv pentru care ar trebui să vă faceţi griji.

După ce faceţi testul şi scuipaţi saliva în paharul cu apă, veţi avea parte de două veşti: una bună şi alta mai puţin bună.

Vestea bună este că, prin intermediul acestui test, aţi reuşit să aflaţi care este sursa indispoziţiei, dar şi alte probleme pe care le aveaţi, dar de care nu ştiaţi până în acest moment.

De asemenea, veste rea este aceea că problema candidozei poate fi ţinută sub control, dar poate fi şi readusă sub control. Însă, acest lucru nu este chiar atât de uşor şi este nevoie de perseverenţă, dar şi de timp.

Ce trebuie să facem pentru a scăpa de problema candidozei?

Pentru tratarea acestei problemele şi ca lucrurile să revină la normal, există o mică dietă pe care trebuie să o urmaţi cu sfinţenie, deoarece, doar în acest fel, lucrurile se pot rezolva.

Aşadar, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi:

 1. Trebuie să ţineţi o dietă strictă.
 2. Trebuie să aveţi un consum de suplimente naturiste. Trebuie să fiţi extrem de atenţi în ceea ce priveşte aceste suplimente, doarece ele trebuie să aibă o acţiune care să fie dovedită împotriva candidei.

Aşadar, pentru a scăpa de problema legată de candidoză, tot ceea ce trebuie să faceţi este să aveţi o dietă echilibrată, strictă, dar şi adecvată. Doar dacă veţi ţine cont de acest lucru, veţi putea să rezolvaţi această problemă, să o ţineţi sub control…

Dieta pe care sunteţi sfătuiţi să o ţineţi nu doar că îmbunătăţeşte sănătatea, dar contribuie şi la procesul de inhibare al reproducerii candidei, dar acest proces se poate întinde pe o perioadă de șase luni.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed