HomeStiri Mondene 8 greșeli pe care nu trebuie să le mai faci dacă vrei să nu te mai mintă copilul!

8 greșeli pe care nu trebuie să le mai faci dacă vrei să nu te mai mintă copilul!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/04/8-greseli-pe-care-nu-trebuie-sa-le-mai-faci-daca-vrei-sa-nu-te-mai-minta-copilul.jpg

Știm foarte bine că minciuna are picioare scurte, dar copiii noștri nu știu acest lucru, de aceea au anumite momente în care vor să ascundă anumite lucruri din diferite motive. Iată care sunt cele opt greșeli pe care le faci la momentul actual, iar din cauza aceasta copilul tău te minte!

  1. Copiii își doresc să nu ne supere

Copiii își iubesc foarte mult părinții, iar de cele mai multe ori se gândesc că dacă le vor spune adevărul, aceștia se vor supără, iar ei nu își doresc asta. Vor ca părinții lor să fie fericiți și tot timpul cu zâmbetul pe față și dacă starea acestora s-ar schimba din cauza lor, s-ar simți prost.

  1. Copiii cunosc foarte bine consecințele

Copiii se tem să spună adevărul, din cauza faptului că vor fi pedepsiți sau că vor primi anumite interdicții din partea părinților. Încearcă, pe cât posibil, să îl încurajezi să spună adevărul și să reduci pedeapsa sau să vadă și partea pozitivă din această situație.

  1. Copiii pot spune minciuni din cauza faptului că nu își aduc aminte anumite lucruri

Există foarte multe situații în care copilul tău ajunge să creadă ceea ce minte și nu mai știe exact ce este adevăr și ce este minciună. De obicei, acest lucru li se întâmplă celor care nu sunt foarte cuminți. Încearcă să vorbești cât mai deschis cu el și să îi explici de ce ai ales să aplici o pedeapsă de genul.

  1. Aceștia nu mint, ci vor doar să pară mai interesanți

Destul de mulți copii confundă realitatea cu ceea ce își doresc să facă. Încep să povestească despre povești incredibile pe care le trăiesc sau inventează anumite personaje, precum un frate sau o soră. Încearcă, pe cât posibil, să nu reacționezi prea dur, pentru că această problemă va trece cu înaintarea în vârstă.

  1. Copiii tind să creadă că minciuna este sinonimă cu amabilitatea

Foarte mulți copii au impresia că nu este nimic greșit în a minți. De cele mai multe ori, aceștia au o atitudine falsă față de cadourile pe care le primesc. Știm cu toții că dacă ai primit o pereche de pijamale care nu îți plac, nu vei spune cu adevărat care este părerea ta.

  1. Toată lumea spune minciuni

Copilul tău va copia comportamentul tău și ceea ce transmiți. Dacă acesta trăiește într-un mediu în care toată lumea din familia lui spune minciuni, nici el nu va spune adevărul. Învață să fii un exemplu pentru copilul tău și renunță la denaturare. Ești cel mai puternic exemplu pentru el și nu îți dorești să îl dezamăgești.

  1. Copiii nu își doresc să fie asociați cu personajele negative din povești

Aceștia se tem de cele mai multe ori să spună adevărul din cauza faptului că ar putea fi asociați cu personajele negative din povești, iar ei știu că acest lucru nu este bun. Încearcă să le explici că din când în când și oamenii bun fac greșeli, important este ca această greșeală să nu se repete la nesfârșit…

  1. Planificăm răspunsul din partea lor

Cel mai adesea, când le adresăm copiilor o întrebare ne așteptăm ca aceștia să aibă doar un singur răspuns. Ca să eviți această greșeală, încearcă să îl întrebi direct ceea ce vrea, fără să aștepți răspunsul pe care vrei tu să îl auzi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed