Aceasta este cea mai bogata femeie din Romania. Afla din ce a facut averea colosala!

Share

Averea celei mai bogate femei din România este cuprinsă între 420-450 milioane de euro, iar acest lucru reiese din estimările făcute de Forbes acum câțiva ani.

Această femeie se numește Veronica Gușă Drăgan, s-a născut la Cluj, are 44 de ani și este unica fiică a lui Ștefan Gușă, un general român care a avut funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, reprezentând totodată și un personaj-cheie în Revoluția din decembrie 1989, după cum relatează Business Magazin.

Veronica Gușă este absolventa Facultății de Drept, iar cariera și-a început-o în 1995, la vârsta de 22 de ani.

În același an a devenit și soția cunoscutului om de afaceri Iosif Constantin Drăgan, care avea 78 de ani și era fondatorul grupului Butan Gas (grup industrial cu activități în România, Bulgaria, Albania, Italia, Grecia, Serbia). Tot soțul său este și cel care a clădit un adevărat „imperiu”  în lumea afacerilor. Acesta a decedat în 2008, la 91 de ani.

Veronica Gușă Drăgan este moștenitoarea Grupului Drăgan, care cuprinde, printre altele, Butan Gas, Fundația Drăgan, Fundația General Ștefan Gușă, Universitatea Europeană Drăgan, clinica medicală Veroniki Life, galeria de artă Veroniki Art, tipografia Fed Print și editura Nagard.

În 2009, la un an de când a devenit văduvă, femeia de afaceri a hotărât restructurarea businessului de familie, care, în urma modificărilor, a fost redenumit sub titulatura Veroniki Holding SpA

În afară de grupul Butan Gas, a cărui cifră de afaceri este estimată la aproximativ 70 de milioane de euro, din trust face parte acum și Romconstruct Top, o companie care a fost achiziționată în sprijinul dezvoltării unui parc eolian situat în Siliștea, Constanța.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news