Home Stiri Mondene Aceasta vitamina scade riscul de cancer cu 20%

Aceasta vitamina scade riscul de cancer cu 20%

autor Nitu Alina
831 views
Aceasta vitamina scade riscul de cancer cu 20%. 

Știm cu toții câte beneficii are vitamina D, că susține sistemul muscular și osos și protejează împotriva afecțiunilor respiratorii și neurologice.

Aceasta vitamina scade riscul de cancer cu 20%. 

Conform unui studiu recent s-a demonstrat faptul că vitamina D ajută chiar și la scăderea riscului de cancer, cu până la 20%. Se recomandă să includem vitamina D în rutina noastră, mai ales în perioada octombrie-aprilie, atunci când nu putem primi doza necesară de la soare. Vitamina D joacă un rol extrem de important în viața noastră deoarece fixează calciul în oase, ne ajută să slăbim, ține la distanță diabetul și chiar depresia.

Acest studiu pune pentru prima dată în balanță legătura dintre vitamina D și „boala secolului”, cancerul. Acest studiu amplu a fost realizat de Centrul Național pentru studierea cancerului, din Tokyo, Japonia.

Specialiștii au recoltat probe de sânge de la un număr de aproximativ 30.000 de oameni care au vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani. Toate datele au fost analizate, iar rezultatul a demonstrat faptul că persoanele care aveau doza optimă de vitamina D aveau cu 20% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de cancer.

Mai mult decât atât, cei care dețineau o doză suficientă de vitamina D aveau cu 55% mai puține șanse de a face cancer de ficat.

Această vitamină minune produce în organism o enzimă specială care ne ajută la detoxifierea organelor interne, astfel scăzând considerabil riscul de cancer.

De unde luam vitamina D?

De unde luam vitamina D

Vitamina D se produce natural în organismul nostru datorită razelor soarelui. Dacă ne expunem la soare pentru aproximativ 20 de minute în fiecare zi, putem fi siguri că obținem doza optimă de vitamina D pentru acea zi. În sezonul rece, vitamina D poate fi luată din alimente precum ouăle, sardinele sau ficatul. În Canada, Australia și Statele Unite ale Americii, vitamina D a început să fie adăugată în alimentele de bază precum pâinea sau laptele…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed