Home Stiri Adelina Pestrițu a pierdut procesul pe care îl are cu Oana Zăvoranu

Adelina Pestrițu a pierdut procesul pe care îl are cu Oana Zăvoranu

autor Buinoschi Andreea
127 vizualizari

De mai bine de șase luni, Oana Zăvoranu aruncă vorbe grele către toate persoanele care fac plasare de produse în mediul online. Unele dintre ele au decis să o dea în judecată, printre care se numără și Adelina Pestrițu.

Potrivit celor de la cancan.ro, deznodământul nu a fost unul bun pentru Adelina. Magistrații i-au dat câștig de cauză Oanei, după ce fosta soție a lui Liviu Vârciu a cerut emiterea mai multor odonanțe președințiale, cu scopul de a o face pe actriță să apeleze la: „încetarea de urgență a încălcării drepturilor nepatrimoniale (dreptul la viață privată, demnitate, onoare și bună reputație etc.), respectiv la încetarea răspândirii, pe orice cale, de afirmații defăimătoare la adresa ei, fie prin referire directă la numele său, fie prin utilizarea unor apelative sau descrieri care fac trimitere la persoana sa, interzicerea de a desfășura orice fel de acțiuni defăimătoare împotriva ei prin intermediul rețelelor online de socializare sau prin orice alte mijloace, precum și obligarea la plata cheltuielilor de judecată”.

Conform sursei menționate anterior, Adelina a susținut că: „este ținta unor acțiuni defăimătoare și calomnioase de dată recentă, întreprinse în mod recurent de către Oana Zăvoranu în spațiul public, sub diverse forme, prin care îi sunt aduse acuzații și jigniri de diverse tipuri, realitatea faptică fiind prezentată distorsionat prin toate mesajele sale publice.

Adelina a mai menționat că Oana Zăvoranu este o persoană publică care se bucură de notorietate în rândul unui segment larg al populației din România, profitând cu rea-credință de această împrejurare, pentru a lansa acuzații și varii insulte, mesaje obscene și trivialități la adresa ei, aceste acțiuni ilicite fiind desfășurate fie prin intermediul rețelelor online de socializare, fie prin mijlocirea diferitelor entități de presă.

În ultima perioadă, Oana a dat naștere unui val de acțiuni calomnioase împotriva sa, prin folosirea unui limbaj licențios, demersuri care au avut și continuă să aibă ca efect producerea unui prejudiciu de imagine. A mai arătat că, potrivit Înaltei Curți de Casație și Justiție, platforma de socializare Facebook este un spațiu public, cu toate consecințele ce decurg din această calificare. Astfel, inclusiv platforma Instagram, deținută de Facebook, este spațiu public, iar Oana Zăvoranu a acționat cu bună știință de fiecare dată, fie prin referire directă la numele ei, fie prin utilizarea unor apelative sau descrieri care fac trimitere la persoana sa.

„Chiar dacă limbajul folosit de apelantă a fost vulgar și ofensator, acesta conține în cea mai mare parte judecăți de valoare, iar scopul principal al postărilor acesteia a fost mai degrabă acela de a atrage atenția publicului asupra serviciilor și produselor de calitate reprobabilă promovate de apelantă ca și influencer.

Respinge ca nefondat apelul formulat de apelantă – reclamantă împotriva sentinței civile nr.47/11.01.2021 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, în contradictoriu cu intimata având ca obiect ordonanță președințială. Definitivă”, au decis magistrații, potrivit cancan.ro.

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies