Află care sunt cele mai sigure locuri în 7 tipuri de transport


656

Atunci când vine vorba despre transport, primul lucru la care ne gândim este confortul și siguranța. Însă, în orice mijloc de transport există anumite locuri care nu oferă siguranță, atunci când au loc diverse accidente, de exemplu. Astfel, în cele ce urmează, vei afla care sunt cele mai sigure locuri în tipuri de transport diferite.

Mașina

Mașina (Autoturismul)

Locurile cele mai sigure din mașină sunt locul din spatele șoferului sau locul din mijloc, din spate. Nu alegeți să stați în partea dreaptă niciodată. Pasagerul din față ocupă locul cel mai periculos, fiind expus direct la accidente și lovituri. Acesta este și motivul pentru  care este interzis transportul copiilor pe locurile din față.

Autobuz

Autobuz

Cele mai sigure locuri dintr-un autobuz sunt cele din centru, fiind la distanță de geamuri. În schimb, locurile periculoase în acest mijloc de transport sunt cele din față, din cauza impactului direct prin parbriz.

Microbuz

Microbuz

Locurile sigure sunt cele așezate în sensul opus direcției de mișcare, pe când cele mai periculoase sunt cele din față.

Troleibuz

Troleibuz

La fel ca în cazul microbuzului, cele mai sigure locuri sunt cele amplasate cu spatele pe direcția de deplasare. La fel se poate spune și despre locurile din dreapta mijlocului de transport. Partea stângă este, de obicei, mai expusă din cauza contrasensului. Locurile periculoase sunt cele din față.

Tren

Tren

Locurile sigure din tren sunt cele din mijlocul vagonului, așa că orientați-vă după numărul de vagoane și alegeți un vagon central. Locurile periculoase din tren sunt primul și ultimul vagon.

Citește și:  Cum pot crește șansele de a câștiga la loto?

Avion

Avion

Locurile cele mai sigure din avion sunt cele din spate. Deși se consideră că avionul este cel mai mai sigur, față de alte mijloace de transport totuși este indicat să ne așezăm pe locurile din spate…

Transportul maritim

Transportul maritim

Locurile sigure sunt cabinele sau puntea superioară, fiind ultima care se va scufunda.

loading...