Ai peste 30 ani? Vezi cum iti poti mentine formele mult dorite!

611

Am ajuns la un subiect sensibil, cred ca pentru toate femeile din aceasta lume, nu doar pentru cele peste aceasta minunata varsta: cresterea in greutate. Este un fenomen cu care ne confruntam din ce in ce mai des, deoarece suntem lovite zilnic cu fel de fel de bombe calorice si nu ne permitem mereu sa mancam cele mai bune si mai sanatoase alimente, mai ales cand cele mai putin sau deloc sanatoase arata atat de bine, sunt gustoase si chiar cu mult mai ieftine.

Ai peste 30 ani

Cu toate acestea, este foarte important ca de la o varsta mai frageda sa se impuna adoptarea unui stil de viata sanatos, insemnand in primul rand sport si consumul de fructe, legume si peste, deoarece dezvoltarea corpului va fi una armonioasa si pe deasupra vom evita aparitia unor afectiuni sau boli serioase.

Din cand in cand trebuie sa ne permitem noua si cateva gustari care nu s-ar regasi in acesti termeni, atat timp cat nu exageram si suntem constienti de aportul caloric pe care il aduc organismului, pentru a nu ne trezi peste o saptamana ca am mai pus pe solduri inca un centimetru.

Specialistii au demonstrat ca dupa varsta de 30 ani totul devine mult mai greu, mai ales scaderea in greutate. Cauzele au fost multiple insa dintre acestea putem reaminti in primul rand tonusul muscular, care in mod cert a suferit schimbari dramatice si, mai ales, lipsa exercitiilor fizice.

Avand in vedere ca aceasta cam ar fi varsta cand se formeaza o cariera, o familie, iar timpul alocat propriei persoane este din ce in ce mai putin, nu prea ne vine la mana sa aruncam doua ore pe geam din acest timp pretios pentru a merge la sala sau efectiv pentru a alerga.

Tot la 30 ani se poate observa ca se depune orice se consuma. Arderile nu mai sunt la fel ca acum cativa ani si incepem sa vedem “rezultatele” in jurul abdomenului, pe maini sau pe coapse. Metabolismul este incetinit odata cu inaintarea in varsta si pur si simplu nu prea mai poate face fata grasimilor, daca nu este ajutat si din exterior…

Din aceasta cauza trebuie sa avem mare grija cu ce consumam, chiar daca in mare parte este vorba de materialul genetic din care am fost construiti. Trebuie sa recunoastem ca sunt si femei care, la 40 ani, spre exemplu, arata mult mai bine decat la 20 ani. Totul tine de cum si ce asimileaza corpul si de genele cu care ai fost inzestrata.