Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături

Share

Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături, acest lucru fiind din ce în ce mai vizibil în ultimii ani, de când coletele venite de departe intră la noi în țară mult mai frecvent decât acum aproape nouă ani, când site-ul abia se lansa.

Aliexpress

Iată că în scurt timp Aliexpress a căpătat o popularitate uriașă peste tot în lume, fiind un site foarte vast, ușor de accesat, în care se găsesc o mulțime de produse, dintre cele mai inovatoare și poate chiar bizare.

De ce Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături

Când vine vorba de Aliexpress sunt multe aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când hotărâm să plasăm o comandă. Aceste aspecte pot fi relevante și atunci când vrem să aflăm de ce acest site este atât de iubit de cetățenii țării noastre. Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături îndeosebi datorită prețurilor foarte mici și serviciilor prestate.

 • Varietatea de produse – putem spune, fără dar și poate, că Aliexpress este site-ul în care găsim tot ce vrem și ce nu vrem. Varietatea de produse comercializate este impresionantă, aici găsindu-se atât gadgeturi, produse de cosmetică, îmbrăcăminte, cât și jucării, cărți sau unelte pentru reparații. Așadar, Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături pentru că acesta are o ofertă foarte vastă și, intrând pe el, găsim produse care în magazinele de la noi sunt mai greu accesibile.
 • Prețurile – un alt motiv pentru care Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături este prețul. Produsele de pe acest site au prețuri foarte accesibile, mult mai mici decât în magazinele fizice. Este clar că atunci când prețurile sunt foarte bune românii sunt atrași de ofertele imbatabile. Spre exemplu, un colier cu perle roșii costă 8,8 lei, iar în magazinele fizice un astfel de accesoriu costă minimum 25 de lei.
 • Servicii de relații cu clienții – Aliexpress este un site străin și am putea crede că interacțiunea cu clienții este mai dificilă. Nimic mai fals! Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături pentru că serviciile cu clienții se fac rapid, în limba dorită de client. Astfel, dacă avem nelămuriri sau dacă vrem să cerem anumite informații putem accesa datele de contact direct de pe site.
 • Plata securizată – este un alt motiv pentru care Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături, mai ales că plățile se fac în mod exclusiv prin virament bancar. Astfel, banii ajung direct la vânzător, chiar dacă distanța dintre acesta și client este foarte mare. În momentul în care se plasează comanda, se introduc datele cardului de credit în spațiile indicate și se realizează plata.
 • Secțiunea de recenzii – pe site-ul Aliexpress este disponibilă o secțiune pentru recenzii. Aici putem alfa atât părerile celor care au cumpărat deja produsele, cât și modalitatea în care acestea trebuie folosite. De asemenea, pe site apar adesea articole despre anumite produse, review-uri și sfaturi pentru utilizare. De cele mai multe ori acestea nu sunt disponibile în limba română, dar pot fi traduse cu ușurință.
 • Transportul – chiar dacă perioada în care coletul este transportat către client este destul e mare, comparativ cu un colet comandat din țara noastră, este foarte important că taxele de curierat sunt suportate, în multe dintre cazuri, de către vânzător. Astfel, clientul beneficiază de transport gratuit și de urmărirea coletului în condiții foarte simple.
 • Confidențialitatea datelor – având în vedere că în momentul în care plasăm o comandă ne sunt solicitate anumite date personale, site-ul Aliexpress ne asigură că acestea rămân strict confidențiale și nu avem motive de îngrijorare.

Ce cumpără românii cel mai des de pe Aliexpress

Pentru că am lămurit care sunt motivele pentru care românii cumpără din ce în ce mai mult de pe Aliexpress, este foarte important să aflăm și ce cumpără aceștia. Produsele de pe Aliexpress sunt numeroase și dintre cele mai inspirate, iar dacă oferta este una de nerefuzat, un cumpărător nu se poate limita doar la un singur produs. Așa se face că, atunci când coletele intră în țara noastră, acestea au cantități semnificative și deci, Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături. În funcție de dimensiuni este posibil să fie nevoie de achitarea unor taxe vamale. Iată, așadar, care sunt produsele preferate ale românilor de pe Aliexpress:

 • Produsele de make-up – fie că este vorba de pensule, farduri sau bureței, produsele de make-up sunt foarte des cumpărate de către români de pe Aliexpress. Acestea sunt disponibile le prețuri foarte mici, în mai multe forme, modele și culori. Deși au fost iscate mai mule discuții în contradictoriu cu privire la calitatea îndoielnică a acestor produse, românii și, mai cu seamă, româncele, continuă să cumpere masiv de pe Aliexpress. Același lucru este valabil și în cazul produselor destinate manichiurii: oje, lămpi, glitter, pensule, abțibilduri sau pietricele.
 • Îmbrăcămintea și încălțămintea – Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături, mai ales atunci când vine vorba de îmbrăcăminte și încălțăminte la prețuri foarte mici. Pe site se găsesc tot felul de modele, texturi și dimensiuni, astfel că românii nu se satură să cumpere de aici. De asemenea, pe Aliexpress se găsesc adesea articole noi, originale, pe care nu avem certitudinea că le-am putea găsi într-un magazin fizic.
 • Articole pentru casă și grădină – ustensilele sunt și ele produse cumpărate adesea de către români de pe Aliexpress. Acestea au prețuri foarte bune, modele inedite și, de cele mai multe ori, au transport gratuit. Astfel de produse sunt adevărate chilipiruri pentru români.
 • Accesorii și electronice – cabluri, acumulatori, huse, căști sau boxe, toate au prețuri imbatabile și un aspect deosebit, motiv pentru care și acestea sunt foarte des cumpărate de către români. Oferta este și aici foarte variată, pe site putând fi achiziționate proiectoare, componente pentru laptopuri sau telefoane, camere de supraveghere sau chiar teste pentru alcoolemie…

Așadar, Aliexpress este site-ul preferat de români pentru cumpărături, fapt ce continuă să fie vizibil în statistici. Vânzările realizate de acest site ating cote uriașe peste tot în lume, chiar dacă Aliexpress avertizează clientul în legătură cu perioada îndelungată în care va ajunge coletul.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news