HomeStiri Mondene Andreea Bălan, la un pas de moarte în timpul celei de-a doua nașteri

Andreea Bălan, la un pas de moarte în timpul celei de-a doua nașteri

autor Negriu Elena
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/03/Andreea-Balan.jpg

Andreea Bălan a trecut printr-o adevărată cumpănă în timp ce i se făcea operația de cezariană. Deși are o sănătate de fier, artista a făcut stop cardio-respirator. Din fericire, medicul sub a cărui îngrijire se afla a reușit să o resusciteze, iar acum se află în stare stabilă, este conștientă, poate comunica și își poate mișca membrele.

Andreea Balan in Stiri Mondene

George Burcea, soțul Andreei Bălan, a confirmat faptul că artista a fost la un pas să își piardă viața și a oferit amănunte și despre fiica lor, căreia i-au pus numele „Clara Maria”.

„În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că, într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale Sanador pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei”, a scris acesta pe pagina oficială de Facebook a cântăreței.

George Burcea a revenit ulterior cu noutăți și a dorit să lămurească și faptul că Andreea Bălan nu va fi transferată la alt spital. „În urma zvonurilor lansate în ultimele ore, doresc să INFIRM public intenția familiei de a o transfera pe Andreea de la Spitalul Clinic Sanador, unde este în continuare internată și se bucură de cea mai bună îngrijire. Facem un apel pe această cale celor care o prețuiesc, să ne respecte dorința de intimitate și să nu pună presiune pe noi. Mulțumim tuturor celor care au un gând bun și ne sunt alături!”, a adăugat acesta.

Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, a fost invitat într-o emisiune TV, unde a oferit detalii cu privire la situația prin care a trecut aceasta și cum a fost posibil să facă acel stop cardio-respirator, deși nu suferă de nicio afecțiune. Este vorba despre o complicație foarte rară, un caz la 80.000, în urma căreia peste 90% dintre paciente își pierd viața.

„Este un accident dramatic, imprevizibil, care antrenează perturbări fiziopatologice extrem de severe: șocul cardiac, stop respirator, deci o insuficiență cardiacă dublată de una respiratorie care se instalează brusc (sunt devastatoare) și, în final, se adaugă o tulburare de coagulare care pune în pericol supraviețuirea. De-abia astăzi (n.r.: marți, 5 martie), în cursul zilei, am reușit să echilibrăm tulburarea de coagulare.

Problemele respiratorii au fost echilibrate în timp util în sala de operații și nu i-au produs niciun moment de deteriorare a funcțiilor cerebrale. Imediat s-a trecut de la anestezia combinată în momentul în care s-a instalat șocul cardio-respirator și s-au început în paralel cu intervenția chirurgicală toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina finalizarea dramatică ce apare într-o proporție covârșitoare în aceste cazuri…

A fost o situație critică, într-adevăr. Din nefericire, în consimțământul de naștere este undeva un paragraf în care este specificat și acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală sunt revoltate: «Cum? Eu pot să mor la o naștere naturală?». Trebuie să menționez că această complicație care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la nașterile pe cale naturală și nu la nașterile prin cezariană. Este o complicație extrem de rară – survine la un număr mare de 80.000 de nașteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor”, a spus medicul.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed