Home Stiri Andreea Raicu, despre prejudecăți: „O femeie frumoasă nu ajunge sus decât «ajutată»”

Andreea Raicu, despre prejudecăți: „O femeie frumoasă nu ajunge sus decât «ajutată»”

autor Negriu Elena
273 vizualizari

De curând, Andreea Raicu a scris pe blogul său despre prejudecățile cu care s-a confruntat de când a renunțat la cariera de prezentatoare TV pentru a se dedica antreprenoriatului.

2

Aceasta a dezvăluit prin câte greutăți a trecut până a pus bazele afacerii sale, dar a continuat să lupte până când și-a îndeplinit obiectivele. Totodată, a făcut comparații între cele două domenii de activitate și a oferit lămuriri și despre aparențe, explicând că nu este deloc ușor să fii femeie de afaceri.

„Trecerea de la prezentator TV la antreprenor nu a fost ușoară. Această schimbare, ca oricare altă, a venit cu foarte multe la pachet: frică de necunoscut, teamă că nu voi putea face față, puncte sensibile, concepte și tehnici pe care nu numai că nu le mai abordasem, dar de care nici măcar nu auzisem, foarte puțin timp liber și foarte multe responsabilități… Mai cred însă că în societatea în care trăim, indiferent câtă încredere ai avea în tine, vor fi bărbați și, poate cel mai trist, femei care te vor judeca, te vor pune la zid și vor spune vrute și nevrute despre tine, vor face comentarii legate de felul în care ai ajuns într-o poziție sau alta, vor presupune că cineva face lucrurile în locul tău. De ce? Pentru că se știe… o femeie frumoasă nu ajunge sus decât «ajutată»”, a scris Andreea Raicu.

„În televiziune, ca prezentator, am avut bucuria ca cele mai multe proiecte în care am fost implicată să fie un succes. În business, nu stau mereu lucrurile așa. Practic, tu ești «televiziunea» care creează multe proiecte, dar nu au cum să iasă toate – ai proiecte care ies și proiecte care nu au un impact atât de mare pe cât ți-ai fi dorit… Acolo nu aveam grijă banilor, pentru că știam că vin regulat, aici lucrurile stau invers, pentru că tu ești cel care trebuie să se asigure că sunt bani suficienți până în ziua de salarii. Ai o responsabilitate fantastică față de oamenii din echipa ta”, a continuat aceasta.

„Dacă în televiziune poți alege să pleci la finalul unui proiect, fără să te gândești la ce urmează, în antreprenoriat nu poți face asta, pentru că ai o echipă de oameni la care trebuie să te gândești mereu… Și pentru că există astfel de momente în care te simți nesigur, când vine cineva și contestă ce faci, imaginându-și că doar treci jumătate de oră la birou că să-ți faci o poză, te doare.

Te doare pentru că numai tu știi câte nopți nedormite de griji ai în perioadele mai complicate, câte ore de muncă ai în fiecare zi, câte momente în care a trebuit să te motivezi și câte și mai câte, despre care nu vorbești niciodată. Nu spun că ceea ce face un antreprenor e nemaivăzut, doar vă invit, pe cei care dați cu toporul, înainte să o faceți, să vă gândiți cum ar fi să vă pună cineva munca la îndoială și să vă ia peste picior pentru ceva pentru care știți că ați muncit cu toată pasiunea și energia”, a încheiat bruneta…

Sursa: cancan.ro

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies