Andrei Aradits: „Lumea se uita la noi și zicea: Ce frumos, probabil că sunt studenți la Conservator!”


565
loading...

De curând, actorul Andrei Aradits, juratul unei celebre emisiuni locale, a făcut o serie de mărturisiri din tinereţe, care i-au uimit pe toţi cei aflaţi pe platourile de filmare. 

„Era în vara lui ’90 sau ’91. Nu mai știu precis. Vama Veche nu trebuia salvată încă, eram cu toții niște hippy întârziați cu plete și gusturi muzicale ancorate în ’70. Sigur nu-mi aduc aminte de vreo concurență. Am cântat pe litoral, turiștilor. Nu a fost o idee revoluționară, cântatul în sine, noi zdrăngăneam în fiecare seară la foc… Și lăutarii primeau totdeauna de băut. Dar, în rest, eram lefteri total și ziua ne era foame”, a declarat actorul.

„Odată, însă, ne-a pescuit un englez care tocmai se însura și i-am căzut cu tronc, așa că ne-a pus să-i cântăm la petrecere melodia din “Romeo și Julieta” și ne-a dat o gramadă de bani. Cam două salarii medii lunare… 4.000 de lei. Cu banii, invariabil, ne întorceam în 2 mai și făceam cinste la toată plaja”, a mai adăugat Aradits.

Aradits obişnuia să cânte vara la mare alături de o altă bună prietenă, pe nume, Mela.

„Am observat că oamenii nu erau sensibili la două chitări și muzicuță, așa că am renunțat la hippiotismele noastre și mi-am luat block-flute- le. Succes aveau niște improvizații cu iz de tarantele medievale. Lumea se uita la noi și zicea: Ce frumos, probabil că sunt studenți la Conservator! Copiii erau cei mai drăguți. Ei ne ascultau pe bune. Majoritatea oamenilor zâmbeau. Unii oameni mari, însă, ne priveau cu un ușor dezgust superior și aveam impresia că-și caută motive să ne reproșeze ceva, dar vedeam că le era greu. Chiar cântam frumos, aveam ochi senini, nu făceam gunoi și ne îmbrăcam curățel. Așa că se mulțumeau să țâțâie dezaprobator și generalist, apoi plecau multumiți că sunt oameni mai buni decât depravații de studenți de pe bordură”, a completat acesta.

Citește și:  Codul bunelor maniere la restaurant - ce reguli trebuie să respecți

„Aș vrea să mai cânt! Poate la vremea colindelor.. Încercam astă iarnă să-l conving pe Eric să cântăm colinde amândoi la i-phone- uri cu aplicația aia de chitară. N-am reușit. Poate iarna viitoare”, a relatat actorul, manifestându-şi dorinţa de a repeta o parte din experienţele frumoase ale adolescenţei, alături de fiul său, Eric.

Sursa photo: a1.ro; femeia.ro; viva.ro

loading...
loading...